Gattuso je od večeras bivšI?

Zavesa na fudbalsku 2018. godinu u Seriji A će se spustiti na San Siru.

Nije isključeno, i pored Leonardovih izjava, da padne i na boravak Rina Gattusa na kormilu Rossonera. Realno, da Milan ima rešenje za klupu odavno bi Gattuso bio bivši. Ili da ne preterujemo - bio bi bivši odmah posle onog tužnog remija sa drugom najgorom ekipe Serije A - Frosinoneom.

Bio je to četvrti meč zaredom u Calciu na kome Rossoneri nisu postigli pogodak. Time je ova generacija sa Gattusom na čelu, ušla u klupske anale po negativnom rekordu. Tako nešto - da sedmostruki šampion Evrope ne postigne gol na četiri vezane utakmice - nije se dogodilo još od 1984. Ako vam je jednostavnije za računanje, za osećaj koliko je prošlo, to je i dalje bila era pre Silvia Berlusconija?!

Prisustvo Susa je i dalje pod velikim znakom pitanja. Ako Španac ne bude uspeo da se oporavi, Castillejo je prvi kandidat da ga zameni. Iguain je siguran starter, dok Cutrone rizikuje da završi na klupi.

"Vidim da se sa previše pesimizma govori o ovoj ekipi, iako je istina da nismo napravili iskorak kakav smo očekivali. Kada smo bili četvrti, izgledalo je da moramo da napravimo nešto više. Čitava negativnost i te kako utiče na igrače. U teškim trenucima smo igrali bez straha, a protiv Bolonje i Torina imali smo dobre prilike koje nismo iskoristili. Bio sam razočaran igrom protiv Frozinonea u prvom poluvremenu, u nastavku smo imali šanse. Mučimo se sa postizanjem pogodaka. Važno je da zadržimo priključak za zonom Lige šampiona do proleća, to je za nas kao borba za titulu. Večeras moramo da dobijemo", rekao je Gattuso. 

SPAL na Meazzi neće moći da se osloni na svog najboljeg igrača Lazzarija, posle čijih prodora i centaršuteva je stigao najveći deo golova kluba iz Ferrare. Dobra vest za šefa stručnog štaba Sempličija je povratak Kurtića. Pored Petagne koji se nada slatkoj “osveti” prema timu u čijem je dresu debitovao u Seriji A, bi trebalo da igra Antenucci, dok će Floccari i još jedan bivši igrač Milana, Paloschi, čekati šansu na klupi.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji