Nema poštede za Gattusovu "bolnicu"

Kadrovski problemi muče Milan pred susret sa Laziom na Olimpicu.

Lazio i Milan bili su uoči ovog derbija (18.00, TV Arena Sport 2) u centru pažnje italijanskih medija ne toliko zbog predstojećeg međusobnog okršaja, koliko zbog kadrovskih problema i dilema.

Sergej Milinković Savić ponovo je pod lupom javnosti zbog izjave predsednika rimskog kluba Claudia Lotita, date ekskluzivno za ugledni Calciomercato, da ne odbacuje mogućnost da se reprezentativac Srbije u nekom od bliskih prelaznih rokova preseli u jedan od klubova koji su već dugo zainteresovani za njega - a prvi u redu je, navodno, baš Milan. S druge strane, Rossonere muče povrede, prvenstveno ona koju je doživeo Giacomo Bonaventura. Iskusni vezista moraće na operaciju kolena i za njega je ova sezona završena.

Trener Gennaro Gattuso još neko vreme neće moći da računa ni na Lucasa Bigliu (četiri meseca), Mattiu Caldaru (tri), Matea Musacchia (dva) i Alessia Romagnolija, koji bi trebalo da se vrati na teren za tri, četiri nedelje. Osim njih na ovoj utakmici neće biti ni suspendovanog Gonzala Higuaina, pa kada se sve sabere, kec je ishod kojem najviše naginjemo. Pritom, Milan je više od tri godine bez prvenstvene pobede na ovom gostovanju, što je još jedan argument za poverenje u Lazio, koji ima i bod više nego protivnik.

"Radili smo sa dosta entuzijazma, zadovoljan sam načinom na koji se približavamo utakmici. Lazio je tim koji mnoge igrače gura napred, a niko ne napada prostor kao Ciro Immobile", rekao je Gattuso.

Istina, momci Simonea Inzaghija dosad su izgubili dve utakmice pred svojim navijačima, od Napolija i Intera, no Milan trenutno nije na nivou ta dva kluba, od kojih je i sam poražen kao gost..

Utakmicu možete gledati na blogu: LINK 1LINK 2LINK 3LINK 4LINK 5.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji