MILANO NA NOGAMA - “Derby della Madonnina”

Još jedan “Derby della Madonnina” na programu je u nedelju, u 20:30.

Ljuti, gradski rivali, poput crveno i plavo-crnih, ukrstiće koplja 222. put u zvaničnim mečevima, a 169. put u Seriji A. Inter dočekuje Milan. Ni na jednom gradskom derbiju nema milosti. Ni ovaj, milanski, nije izuzetak.

Netrpeljivost između ova dva kluba datira još od osnivanja Intera. Marta 1908. godine pobunjeni igrači i deo uprave Milana osnovali su klub “Internazionale” poznatiji kao Inter Milan, ili samo Inter. To je jedini klub u Seriji A koji nikada nije ispao iz elite!

Uoči derbija, četa Luciana Spallettija daleko je u boljoj situaciji od Milana. Trećeplasirani tim dočekuje deseti tim u Seriji A. Ipak, jasno da je u gradskim derbijima nema fovorita i “ne pobeđuje uvek onaj ko je trenutno bolji.” Jasno je to svima, ali…

“Nerazzurri” nisu bezbrižni uoči ovog duela. Trenutno se suočavaju sa kadrovskim problemima. Iz Urugvaja je stigla vest da je Mattias Vecino povređen. Vezista je odmah poslat na preglede, kako bi se utvrdio stepen povrede mišića. On je pod znakom pitanja za okršaj sa gradskim rivalom.

Inter-Milan: Verovatni sastavi timova

Ono što hrabri Inter je sjajan niz. U poslednjih deset mečeva tim je zabeležio sedam pobeda, dva poraza i remi. Uz to, šest uzastopnih trijumfa ima Inter, što u Seriji A, što u Ligi šampiona. To bi trebalo da ilustruje dobru formu.

"Tim naporno radi u pokušaju da nastavi sa rezultatima koje je beležio u poslednje vreme", poručio je vezista Intera Asamoah.

On je optimista pred meč sa Milanom.

"Mislim da smo na pravom putu i da možemo da nastavimo pobednički niz. Sigurno nije lako vratiti se u ritam posle pauze zbog reprezentacije, ali verujem da je derbi najbolji meč za to".

Sa druge strane biće Milan, najuspešniji Italijanski klub u Evropi. Ne samo na Apeninima, već i šire, pošto je Milan, posle Real Madrida, najtrofejniji klub (broje se samo evropski trofeji). “Rossoneri” nemaju tako impozantan start u Seriji A, ali svakako “nisu za bacanje”. U poslednjih deset mečeva četa Gennara Gattusa šest je završila kao pobednik. Može da se hvali i porazom manje od Intera, pošto je doživela samo jedan, ali je tri puta igrala nerešeno. Poslednja tri je, recimo, došlo 4+!

Milan ima Higuaina. Argentinac je nosilac igre. Zato i ne čudi što ga legenda milanskog tima hvali.

"Higuain, ili Icardi? Izabrao bih Higuaina, jer je on istinski šampion. Podigao je nivo našeg tima, ne samo golovima i dobrim igrama, nego i načinom na koji trenira", poručio je Paolo Maldini.

Čovek koji je u Milanu upisao 902 utakmice za 24 godine priznaje da je naredni rival trenutno bolji.

"Možda je trenutno Inter u prednosti, ali se nadam da će ona nestati do kraja sezone. Uvek postoji nada da će Milan proizvesti neke igrače kroz omladinski pogon. To u današnjem fudbalu postaje sve teže i teže", smatra Maldini.

Ono što brine navijače Milana je veliki broj povreda. Pored Ivana Strinića i Andree Contija, koji zbog problema sa srcem, odnosno operacijom kolena već dugo nisu u sastavu, u sastavu neće biti ni Mateo Caldara, zbog problema sa mišićem,

Do sada su se gradski rivali sastali 221 put. Blaga prednost je na strani Intera. Dva puta više, 78 puta, slavili su “Nerazzurri” dok su se “Rossoneri” zaustavili na 76. Nešto manje, 67 puta, derbi je završen bez pobednika.

U zvaničnim susretima ova dva tima Inter je postigao 299, a Milan 297 golova, od čega u Seriji A 272, odnosno 253.

Andriy Shevchenko je najubojitiji igrač gradskog derbija u dresu Milana (14), dok je najviše pogodaka za “Nerazzurre” postigao Giuseppe Meazza (12).

Poslednji duel Milana i Intera na “San Siru” završen je bez golova, što je bilo treći put u poslednjih 35 mečeva.


(Maxbet.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji