Gattuso o pobedi i Andreu Silvi: Dobili smo samopouzdanje, Silva je nije želeo da ostane

Trener Milana zadovoljan nakon ubedljivog trijumfa u sedmom kolu.

"Rossoneri" su nakon dva vezana remija, u oba su ispustili prednost, slavili na gostovanju ekipi Sassuola i to sa ubedljivih 4:1. Interesantno, Gattuso za ovaj meč na raspolaganju nije imao nijednog klasičnog špica, Higuain, Cutrone i Borini su bili van stroja, a ipak je upisana najubedljivija pobeda od starta sezone.

Dva pogotka postigao je Suso, dok su po jedan dodali Franck Kessie i novajlija Castillejo.

Nije mogao Gattuso da prođe bez pitanje o Andreu Silvi, kojeg je Milan ovog leta pustio u Sevillu, nakon samo jedne sezone u klubu, da bi Portugalac u Španiji procvetao, najbolji je strelac Primere sa sedam golova u ovom trenutku.

"Andre Silva nije želeo da ostane, pa sam znao da neću moći da ga ubedim i obećam mu 25-30 utakmica kada sam to čuo. Ne sumnjam da je sjajan napadač, ali njega niko nije isterao. On je želeo da ide", rekao je Rino Gattuso.

Nakon toga, okrenuo se Gattuso situaciji u svojim redovima.

"I u prošlih pet utakmica smo igrali dobar fudbal. Nismo dovoljno konstantni, često odigramo sjajno prvo poluvreme i padnemo u drugom. Dominirali smo protiv Empolija i moglo je da bude 4:1 i tamo, ali je Pietro Terizziano imao pet ili šest sjajnih odbrana", izjavio je Gattuso.

Problem je čini se u odbrani, kako su "Rossoneri" primili gol na svakoj od poslednjih 12 utakmica u Seriji A.

"U ovom trenutku, naša defanzivna kretanja nisu tako dobro i nisu u pitanju samo defanzivci, već zaštitni štit i odlazak u preduboko. To je naša slabost.

Ne pritiskamo protivnika na ivici prostora, već sedimo pozadi kao štit i ne idemo ka njima. Imali smo četiri ili pet lopti u prostor koje su nam napravile problem, ali znamo da je to nešto na čemu moramo da poradimo.

Trenutno, tim radi dosta dobrih stvari i ovaj rezultat će nam pomoći da steknemo samopouzdanje u sve što radimo", rekao je trener Milana Gennaro Gattuso.

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji