Gattuso meša karte za Olympiakos

Nekada su Milan i Olympiakos bili redovi učesnici Lige šampiona, a Rossoneri se redovno borili i za titule. Danas su spali na to da se zadovoljavaju Ligom Evrope.

Milan se već nekoliko godina nalazi u dubiozi, a iza Olympiakosa je najslabija sezona u poslednjih dvadesetak godina. Liga Evrope je realnost u kojoj će pokušati da urade nešto više. Cilj je prolaz u nokaut fazu, ali s obzirom na to da u grupi imaju Betis i nepredvidivu luksemburšku senzaciju Didelange, ništa nije sigurno.

U prvom kolu nisu blistali. Milan je golom Higuaina na jedvite jade slomio Didelange, dok je Olympiakos igrao nerešeno kod kuće s Betisom. Zbog tradicije, kvaliteta i domaćeg terena, Milan je favorit, ali ni Grci nisu bez šansi. Gennaro Gattuso će verovatno malo promešati karte posle najbolje partije u sezoni. Milan je minulog vikenda razbio Sassuolo u gostima sa 4:1 i Gattuso lakše diše jer je prekinuo seriju loših rezultata zbog kojih mu se ljuljala klupa. U Ligi Evrope će verovatno pružiti šansu rezervistima poput Reine, Caldare, Bakayoka, Laxalta, Castilleja... Dakle, novajlijama koje je Gattuso malo koristio u dosadašnjem delu sezone.

Olympiakos gostuje na San Siru posle bolnog poraza od PAOK-a u derbiju zbog kojeg je izgubio prvo mesto na tabeli. Taj poraz je uneo prve znake nepoverenja u tim Pedra Martinsa. Pitanje je i koliko će Grci zaista juriti pobedu jer ih za vikend očekuje veliki derbi protiv gradskog rivala i aktuelnog šampiona AEK-a. Eventualni neuspeh u još jednom derbiju bi upalio alarm u Pireju. I zato je možda pametnije žrtvovati meč u Ligi Evrope.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji