Cutrone: Pa šta više želite?!

Patrick Cutrone je pokazao da je veliki talent i mladi Milanov napadač je večeras ušao s klupe i donio veliku pobjedu protiv Rome (2:1).

Milan je uspio u posljednjim sekundama doći do prve ovosezonske pobjede, a strijelac je bio džoker s klupe. Cutrone je sjajno zabio na fenomenalno proigravanje Gonzala Higuaina.

"Tako sam sretan. Pobijedili smo, pa šta više želite? Ovakva pobjeda je još slađa!", poručio je Cutrone nakon meča, pa je dodao:

"Nisam mogao ništa da čujem ili razumijem kada je lopta ušla u gol. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i da ću pomoći ekipi da zadrži ovaj stav. Ponovo smo pokazali dobar nogomet, dobili smo zaslužena tri boda i to prije svega dobrom igrom".

Ipak, nije mogao, a da ne pohvali svog asistenta, sjajnog Argentinca kojeg je Milan kupio od Juventusa.

"Higuain je odličan napadač, trener je rekao da je jedan od najboljih na svijetu. Čast mi je igrati s njim i od njega mogu puno da naučim. Ne volim da budem na klupi, očigledno, ali znam da ispred sebe imam takvog šampiona. Uradit ću sve da treneru otežam u tom izboru prvog napadača, ali i naravno da pomognem da ekipa osvoji što više bodova", zaključio je Cutrone.

Dvadesetogodišnji napadač je u prošloj sezoni u Seriji A zabio 10 golova u 28 mečeva, pa vidjet ćemo može li da sruši vlastiti rekord.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji