ZVANIČNO: Maldini se vratio u Milan!

Legendarni kapiten "Rossonera" vratio se u klub čiji je bio simbol decenijama.

Krupne vesti stižu iz Fudbalskog kluba Milan uoči početka sezone 2018/19!

Posle dolaska niza novih igrača, "Rossoneri" su se pojačali i u upravi, vrativši jednog od najvećih fudbalera u svojoj istoriji -Paola Maldinija (50).

Slavni defanzivac, koji je od 1984. do 2008 odigrao više od 900 utakmica za Milan, osvojio pet titula prvaka Evrope i sedam Scudetta, vratiće se na San Siro u ulozi strateškog direktora za sportski razvoj.

Ukratko, biće najbliži saradnik Leonarda, sportskog direktora.

Iako su se mnogi dugo pitali zašto se ovaj povratak nije dogodio ranije, nagađano je da Maldini nije bio u sjajnim odnosima sa nekadašnjim vlasnikom kluba Silviom Berlusconijem, kao i da potom nije verovao u upravu Kineza Lija Yonghonga.

Međutim, ulazak njujorške kompanije "Elliott menadžment korporacija" u klub pokrenuo je ovog leta i Milan i Maldinija ka Milanu, što je u nedelju ozvaničeno.

Ranije tokom leta u klub se vratio i Brazilac Leonardo (48) na funkciju važnog operativca i pod njegovim vođstvom doveden je niz igrača - Ivan Strinić (Sampdoria), Alen Halilović (Hamburg), Pepe Reina (Napoli), Fabio Borini (Sunderland, otkupljen ugovor), Gonzalo Higuain i Mattia Caldara (obojica Juventus) i Nikola Kalinić (Fiorentina, otkupljen ugovor).

Sa druge strane, klub su napustili Leonardo Bonucci, koji se vratio u Juventus, Mbaye Niang (Torino), Gianluca Lapadula (Torino), Gomez (Palmerias)...

Takođe, mnogo se pisalo i o mogućoj promeni na klupi, na kojoj je i dalje Gennaro Gattuso, što ne znači da ne bi mogao da ga nasledi Antonio Conte.

Nova energija očigledno je protresla uspavanog giganta. Sve je davnija sezona 2013/14, kada je poslednji put igrao u Ligi šampiona...

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji