Pao dogovor! Bakayoko stiže u Milan

Prvo pozajmica od 5.000.000, pa mogućnost otkupa za dodatnih 35.000.000 evra.

Možda ovo i ne bude tako loš prelazni rok za Milan kako se činilo pre samo nekoliko sedmica. Stigli su Mattia Caldara i Gonzalo Higuain, pre njih golman Pepe Reina, kupljen je hrvatski vezista Alen Halilović, a sad dobija Gennaro Gattuso malo mišića na sredini terena u liku – Tiemuea Bakayoka!

Rossoneri su se dogovorili sa čelnicima Chelseaa da pozajme Francuza na godinu dana. To zadovoljstvo platiće svega 5.000.000 evra. U ugovoru je opcija o mogućnosti otkupa, ukoliko Italijani budu želeli – i imali novca – po ceni od dodatnih 35.000.000 evra. Na taj način Milan bi dobio igrača kakvog Gattuso odavno traži i trajni oslonac na sredini terena, Bakayoko bi spasao karijeru, dok bi Chelsea – pod uslovom da protekne sve po planu – izvukao novac uložen u njegov potpis, jer ga je prošlog leta platio Monacu ravno 40.000.000 evra.

Bakayoko bi do kraja dana trebalo da doputuje u Milano. Lekarski pregledi su zakazani za ponedeljak, posle toga sledi zvanična promocija, a pod uslovom da papirologija bude sređena na vreme, postoji mogućnost da debituje već na otvaranju Serije A, naredne nedelje na „San Siru“, protiv Genoe.

Kod Antonia Contea prošle sezone skupio je Bakayoko čak 43 utakmice u svim takmičenjima. Nije baš oduševio, a da na Stamford Bridgeu na njega ne računaju, iako je ugovorom vezan do juna 2022. postalo je jasno dolaskom Maurizia Sarrija za trenera i angažovanjem Matea Kovačića iz Reala, što se potvrdilo u uvodnom meču sezone kad 24-godišnji Francuz nije bio čak ni na klupi za rezerve na gostovanju Hadersfieldu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji