Milan hoće Tadića!

I italijanski velikan posle Rome i Ajaxa u redu za srpskog reprezentativca...

Dok se Southampton sprema za ključne bitlke, „pola Evrope“ je naoštrilo kandže da ga očerupa u slučaju ispadanja u Championship. Među njima i Milan koji želi srpskog reprezentativca Dušana Tadića!

Milan je i ranijih godina pokazivao stidiljivo interesovanje za Tadića, ali nikada nije došlo do konrektnih koraka. Sada se mediji na Apeninima pozivaju na izvore iz kluba tvrdeći da je Milan zaista zainteresovan da kupi Tadića ovog leta, ali da to neće ići lako. Navodno ih je Southampton već odbio. Tačnije, odbio je da pregovara o prodaji Srbina...

Mnogo toga na Sant Marysu, pa i Tadićeva sudbina će zavisiti od večerašnjeg gostovanja Svetaca u Velsu. Ako Southampton izgubi od Svonsija, može da pakuje kofere za Championship jer će mu ostati samo teorija pred poslednje kolo. Svonsi bi tada imao tri boda više i meč kod kuće sa Stoukom, a Southampton utakmicu sa Manchester City-em. Dakle, Sveci bi porazom večeras zapečatili sudbinu.

A to znači i odlazak najboljih igrača. Mnogi od njih imaju klauzule sa drastično manjim obeštećenjem u slučaju ispadanja, a ni klubu se ne isplati da drži platni spisak na nivou Premijer lige kada će prihodi od TV prava i sponzora drastično opasti. Neka od najzvučnijih i najplaćenijih imena poput Soaresa, Bertranda, Tadića, Romeua, Lemine, Gabbiadinija i ostalih će skoro sigurno napustiti klub. Za Tadića se i ranije spekulisalo da u ima otkupnu kaluzulu od 17.000.000 evra, pa bi u slučaju ispadanja bio verovatno još jeftiniji.

Tadić je jedan od najboljih igrača Southamptona od dolaska u klubu. Po broju stvorenih ključnih šansi u Premijer ligi u poslednje tri sezone je među 10 najboljih u Premijer ligi. Zajedno sa asovima poput Hazarda, Eriksena, Ozila, Sancheza, De Bruynea, Silve, Fabregasa... Baš ono što fali Gattusovom Milanu.



Zato se Milan spremio da prvi napadane Tadića i preduhitri konkurenciju Rome, Ajaxa i Seville koji su se do sada pominjali kao najozbiljniji kupci srpskog plejmejkera. Sportski direktor Masimilijano Mirabeli nije poput većine italijanskih transfer operativaca okrenut isključivo na italijansko i južnoameričko tržište, što je pokazao letos transferima Calhanoglua i Rodrigueza iz Nemačke, Musacchia iz Španije, Andrea Silve iz Portugalije... Kalčomerkato pozivajući se na svoje izvore tvrdi da je Tadić već neko vreme na Mirabellijevoj listi, ali da nije prioritet i da ga Rosoneri neće juriti po svaku cenu.

Milan u formaciji 4-3-3 koju forsira Gattuso na toj poziciji ima Susa, ali se već neko vreme pominje da bi Španac mogao da bude prodat s obzirom na interes Liverpoola, Tottenhama, Atletica, Napolija i još nekih klubova. Iako je letos produžio ugovor do 2022. godine, ima otkupnu klauzulu od 38.000.000 evra koja važi do 30. juna što bi zainteresovani klubovi mogli da iskoriste. Milan ima finansijske probleme od dolaska novih vlasnika, a od planiranog povratka u Ligu šampiona i novca od elitnog takmičenja neće biti ništa ove sezone. Zbog toga bi neki od najskupljih poput Susa mogli da budu žrtvovani. Tadić bi bio prirodna zamena za Španca...

Southampton za sada ne želi da pregovara o prodaji Tadića, ali posle večerašnjeg meča će možda morati. Nema sumnje da u Milanu mnogi večeras navijaju za Swansea kako bi se za solidan novac dokopali odličnog igrača...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji