Gattuso izveo na teren baby Milan, Rossoneri doživeli debakl na Olimpicu

Fudbaleri Juventusa odbranili su trofej u Kupu Italije pošto su u finalu savladali ekipu Milana sa ubedljivih 4:0.

Gennaro Gattuso je u finalu Kupa izveo na teren možda i najmlađu startnu postavu u istoriji finala, prosek godina ekipe Milana je iznosio samo 23,2 godine!

Gattuso je na teren poslao ovu jedanaestoricu: Donnarumma; Rodriguez, Bonucci, Romagnoli, Calabria; Locatelli, Kessie, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Najmlađi u timu je naravno bio golman Donnarumma (19 godina), potom Locatelli (20), Cutrone (20), Calabria (21), Kessie (21), Romagnoli (23), Calhanoglu (24), Suso (24)…

Primera radi, prosečna starost sastava Juventusa je iznosila 30,7 godina.

Možda je to jedan od glavnih razloga zašto je Milan doživeo tako ubedljiv poraz u borbi za trofej.

Milan je u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova, bio ravnopravan protivnik.

Juventus, koji je osvojio četvrti uzastopni, a ukupno 13. Kup, do trijumfa je stigao sredinom drugog poluvremena, kada je za devet minuta postigao sva tri pogotka.

Prvo je Mehdi Benatia u 56. minutu iskoristio odličan centaršut Miralema Pjanića iz kornera i postigao izuzetno lep gol glavom, pre nego što je Gianluigi Donnarumma napravio dve velike greške.

Nekoliko trenutaka kasnije nedovoljno dobro je reagovao na udarac Douglasa Coste i lopta je završila u mreži, da bi mu potom lopta ispala nakon slabog udarca Marija Mandžukića i Benatia je pritrčao i postao dvostruki strelac.

Konačan rezultat postavio je Nikola Kalinić u 76. minutu, kada je zatresao sopstvenu mrežu.

Milanu ostaje da kroz Seriju A u poslednja dva kola proba da izbori Evropu naredne sezone.

Rossoneri igraju protiv dva direktna rivala za plasman u Ligu Evrope, prvo u narednom kolu gostuju Atalanti, a potom dočekuju Fiorentinu na San Siru.

(ACMilanBalkan / B92.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji