Milan će morati da proda neke od najboljih igrača: Ko će napustiti "San Siro"?

Generalni direktor Marco Fassone najavio renoviranje...

Milanova buktinja zbog sve ozbiljnih finansijskih problema, samim tim i neizvesne budućnosti nakratko je ugašena posle reakcije Yonghonga Lija i uplate tranše od 10.000.000 evra, ali to ne znači da je posrnuli gigant uplovio u mirnije vode. Muke s manjkom para u kasi ne sprečavaju odgovorne u Milanu da razmišljaju o letu i renoviranju tima koji je prošlog leta sklepan za preko 220.000.000 evra.

Velike promene u sastavu najavio je generalni direktor Marco Fassone u razgovoru s lokalnim medijima. On je priznao da će Milan biti primoran da proda jednog ili dvojicu najskupljih igrača ukoliko se klub ne plasira u Ligu šampiona, što je posle remija sa Interom sve izvesnije pošto zaostaje osam bodova za mestom koje vodi u elitu. Pošto je Fassone potvrdio da je Gattuso produžio ugovor na tri sezone, jasno je da će klupska taktika biti posvećena mladim igračima.

Prema najnovijim informacijama, ako Liga šampiona i ove godine ostane san, izvesno je da će Gianluigi Donnarumma prvi koji će se naći na izlaznim vratima "San Sira". Više od godinu dana traje rat na tromeđi Gigio Donnarumma - Milan - Mino Raiola, o čemu se pričalo i pisalo nebrojano puta. Donaruma je posle mnogo razmišljanja i neizvesnosti odlučio da ostane u Milanu, mada ni taj potez navijači Milana nisu dočekali blagonaklono, pošto je supertalentovani golman previše odugovlačio sa konačnom odlukom. Donnarummin agent Raiola već je nagovestio da bi njegov štićenik mogao da ode iz Milana na leto, a kao potencijalne destinacije pominju se PSG na prvom mestu, koji je već navodno spremio 60.000.000 evra jer je Kevin Trapp prodat Dortmundu, te Real Madrid, pa odnedavno čak i Chelsea, u slučaju da Tibo Courtoa odluči da se vrati u Madrid.

Kao Donnarummina zamena već je pikiran iskusni Pepe Reina, koji na leto izlazi iz ugovora sa Napolijem, a kako dosad nije uspeo da se dogovori sa Aureliom de Laurentiisom oko produžetka saradnje, izvesno je da će otići i da će mu naredna destinacija biti upravo Milan. I to najviše zato što mu se nudi mesto u startnih jedanaest, što mu je i dalje jako važno.

Pored Donnarumme, vrlo je verovatno da će i Suso otići iz Milana. Jedan od najboljih igrača Rossonera, strelac osam i asistent kod još dvanaest pogodaka jeste u septembru produžio ugovor na još pet godina i dobio platu od 3.000.000 evra, ali zbog sve većih finansijskih obaveza sve je izvesnije da mu je ovo poslednja sezona na "San Siru". Letos je Milan glatko odbio 15.000.000 evra od Bayera i 25.000.000 evra od Tottenhama, Liverpool se zimus zanimao posle odlaska Coutinha i postoji mogućnost da interesovanje bude obnovljeno na leto. Samo, ovog puta za veći novac, odnosno možda čak i za celih 35.000.000 evra.

Andrea Bertolacci će biti stavljen na transfer listu, a ako ne bude bio prodat verovatno je da će i poslednju godinu ugovora sa Milanom provesti negde na pozajmici, pošto je sada u Genoi. Ista priča je i sa Carlosom Baccom, ukoliko Villareal na kraju sezone ne bude iskeširao unapred dogovorenih 18.000.000 evra. Nedavno je obelodanjeno da Žuta podmornica nema taj novac i da je Kolumbijac slobodan da se vrati u Milano. Ali, tu se neće dugo zadržati, pošto nije u planovima Gennara Gattusa.

ZVANIČNO: Gattuso u Milanu do 2021.

Mattea Musacchia će takođe sačekati koverta s otpusnom listom, pošto nije uspeo da ubedi Gattusa da je igrač kakav je Milanu potreban. Velika želja Milanove uprave gotovo dve poslednje godine odigrala je samo šest minuta od decembra i jasno je da je rastanak jedina moguća opcija, s obzirom da je za njegov transfer iz Villareala izdvojeno 18.000.000 evra.

Kako je sve izvesnije da će Milan na leto dovesti Ivana Strinića iz Sampdorie, vrlo je moguće da će i Luca Antonelli biti na listi precrtanih. Za iskusnog beka opcija je odlazak u Fiorentinu, koja se i zimus raspitivala za njegovo zdravlje.

Najzanimljivija, verovatno i odluka o kojoj će se najviše pričati jeste odlazak Manuela Locatellija. Kako je Gennaro Gattuso rešen da najveći prostor ukaže Milanovoj deci, malo začuđuje da je i mladi biser na listi a odstrel. Doduše, Locatelli se nije snašao u Gattusovom sistemu i najviše vremena provodi na klupi i tek povremeno dobija priliku da zaigra. Opet, njega Milan neće prodati, već će insistirati na pozajmici kako bi sticao minute u seniorskoj konkurenciji.

Na kraju o sudbini Nikole Kalinića klupska uprava i stručni štab raspravljaće u narednim sedmicama. Hrvatski napadač je razočarao otkako je stigao iz Fiorentine, ima tek četiri pogotka, ali i šest asistencija, a ukoliko se situacija ne promeni u poslednjim sedmicama sezone verovatno je da će ipak krenuti put Kine, gde je bio tražena roba. U poslednje vreme dobija minutažu na kašičicu, imao je i nekih problema sa povredama, tako da je vrlo moguće da će 20.000.000 evra plaćeni Hrvat biti razrešen dužnosti.

Videćemo šta Milan čeka u narednim mesecima...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji