Kalinić odlazi iz Milana, pitanje je samo hoće li u Bundesligu ili Kinu

Jalovi Milan rješava se jednog od krivaca za još jednu promašenu sezonu.

Četiri kola prije kraja tek je na sedmom mjestu, van zone iliti Europa Lige, iako je prošlog ljeta oko 200 milijuna eura potrošio na cijelu novu momčad i povratak u Ligu prvaka.

Utješnu nagradu i EL iduće sezone (u tekućoj je od tamo odavno ispao) može mu donijeti osvajanje Kupa, ali teško da bi se itko za dva tjedna u finalu kladio na Rossonere i protiv Juventusa.

Jedan od glavnih razloga zašto je Milan opet tako loš je što zabija jako malo, tek 44 gola u prvenstvu. Navijači i novinari glavnim krivcem za to smatraju Nikolu Kalinića.

U 27 prvenstvenih utakmica (35 ukupno) postigao je samo pet golova, čime je potvrdio sumnje navijača koje su ga pratile od početka. Zamjerali su klubu što dovodi napadača koji je prestar (na pragu 30.), preskup (25 milijuna eura odštete Fiorentini) i koji nije golgeter od 20+ golova po sezoni.

Na sve to došlo je odstranjivanje Kalinića iz momčadi jer je trener Gattuso procijenio da se ne trudi na treninzima.

Prije dva tjedna zabio je Sassuolu prvi gol nakon čak 127 dana i tako spasio Milan od poraza, ali i tada je dobio loše ocjene. Zatim je igrao u prvoj momčadi protiv Napolija i Torina, dok je protiv Beneventa dobio pola sata. Ali, sve ovo bez ijednog gola.

Talijanski mediji pišu da je time zapečaćeno ono što obje strane žele: Kalinićev ljetni odlazak iz Milana.

Ima ugovor do 2021., ali i ponude iz Njemačke i Kine.

(Index.hr)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji