Milan - Inter na kraju sezone u direktnom okršaju za Ligu šampiona?

Veliki problemi sa rasporedom Serije A.

Utakmice 27. kola Serija A koje su odgođene u nedelju zbog tragedije Davidea Astorija biće odigrane u vanrednim terminima za mesec dana. Osim duela Inter - Milan za koji se još ne zna kada će biti odigran.

Utakmice Benevento - Verona, Genoa - Cagliari, Torino - Crotone i Udinese - Fiorentina će biti odigrane 3. i 4. aprila. Meč Atalanta - Sampdoria će najverovatnije biti odigran 11. aprila s obzirom da tim iz Bergama već ima jednu zaostalu utakmicu protiv Juventusa koja je odložena zbog snežnih padavina. Ali još nema rešenja za milanski derbi.

Problem predstavlja što je Milan u osmini finala Lige Evrope i finalu Kupa Italije. Zato će se čekati epilog Milanovog učešća u Ligi Evrope i dvomeča sa Arsenalom. Ako Rossoneri prođu u četvrtfinale komplikuju se šanse da se derbi odigra uskoro. Plan je bio da se finale italijanskog Kupa protiv Juventusa odigra 9. maja, ali i to zavisi od toga dokle će Juventus dogurati u Ligi šampiona. Ako i finale bude odlagano, onda je situacija još komlikovanija.

Pod pretpostavkom da Milan i Juventus daleko doguraju u evrokupovima, plus međusobni okršaj u finalu Kupa Italije, može da se desi da Milan i Inter igraju derbi na kraju sezone u Seriji A. A zamislite još da odlučuje o plasmanu u Ligu šampiona?

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji