Gullit: Milanu i Interu nedostaje identitet

U nedelju u Seriji A je na programu legendarni Derby della Madonnina između gradskih rivala Milana i Intera. Ljuti protivnici su nekada igrali mnogo značajniju ulogu u evropskom fudbalu, ali sada po mišljenju bivšeg holandskog fudbalera i igrača Milana Ruuda Gullita nemaju pravi identitet.

Bivši holandski ofanzivac, nekadašnja zvezda Milana, bio je akter mnogih značajnih okršaja protiv Intera od 1987. do 1993. godine, a sada je mišljenja da oba tima igraju dobro, ali da nisu blizu dominacije Juventusa, ili prepoznatljivosti Napolija.

"Milanu dobro ide. Pobedili su Romu i Lazio. Inter takođe pobeđuje, iako ne igra dobro. Biće to 'prljav' meč kao i uvek. Sve se vrti oko fudbalske strasti, onaj koji prvi pogreši on će biti kažnjen. Teško je kladiti se na neku od ove dve ekipe, jer to nije najbolji fudbal koji obe ekipe mogu da igraju. Znate kako Juventus igra, znate kako Napoli igra. Milan i Inter nemaju identitet još uvek, ali se naravno nadam da će Rosoneri pobediti", rekao je Ruud Gullit u utorak u Monaku na gala ceremoniji dodele Laureus nagrada.

Milan je trenutno u seriji od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, izbacio je Lazio u Kupu posle penala, a za vikend je savladao Romu sa 2:0. U poslednjem ligaškom derbiju, Inter je slavio sa 3:2, a het-trik je postigao Mauro Icardi. Crveno-crni su se osvetili rivalima krajem decembra, kada su ih izbacili iz Kupa Italije, golom Patricka Cutronea u produžetku (1:0).

(Sportklub.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji