Gattuso: Ponos, ali mi dupe gori! Sudije greše, a Welbeck radi posao

Trener Milana hrabri i Donnarummu.

Hrabro se Milan isprsio pred Arsenalom i uradio sve da nadoknadi 0:2 sa San Sira i napravi podvig. Čak je i bio na dobrom putu dok ga nije osakatio sudija Ericson, a kasnije je sve palo u vodu posle greške Donnarumme i na kraju je Arsenal slavio 3:1.

Milanov starteg Gennaro Gattuso koji je preporodio ovaj tim je besneo tokom meča na švedskog sudiju, ali je posle utakmice džentlmenski odbio da krivi arbitre za poraz eliminaciju.

„Ponosan sam na moje momke i moramo da nastavimo ovim putem. Ovaj meč je izgubljen na San Siru. Ono što me nervira je što smo pali na 2:1 i dozvolili im treći gol. Moramo da se borimo uvek. Ne sme da nam pada glava posle primljenog gola i da prepustimo teren protivniku. Zbog trećeg gola mi „gori dupe“ (izreka u Italiji opa.a). Ne želim da primamo lake golove i to su stvari u mentalitetu koje moramo da menjamo. Ovo je klub sa tradicijom i za 20 godina će stajati da smo poraženi 1:3“, rekao je Gattuso posle meča.

Na pitanje o fantomskom penalu i glumi Welbecka je odgovorio:

„Ne želim da pričam o sudiji jer i oni greše kao i ostali ljudi. Ne želim da tražim alibije. Imamo još 12 utakmica do kraja sezone i moramo da se fokusiramo na njih. Welbeck? Radio je svoj posao. Znam da su Englezi sportska nacija“.

Milan došao da pobedi, sudija mu nije dao! Glumac Welbeck oživeo Arsenal, Donnarumma ga častio (VIDEO)

Temperamentni Italijan sada cilja preokret u prvenstvu i juri plasman u Ligu šampiona.

„Ne želim da slušam nikakve izgovore jer smo pogrešili na San Siru pre dve nedelje. Mislim da rastemo u Italiji, a ove dve utakmice protiv jakog tima kao što je Arsenal su nam pokazale da i takvima možemo da stvorimo probleme. Sada idemo od utakmice do utakmice. Ovo je mlada ekipa, može da pruži mnogo više i da dođe do nivoa na kojem je Arsenal sada. Oni imaju iskusniji tim koji zna bolje da napada“.

Milanu je krila sasekao sudija, a dotukla ih je Donnarummina greška.

„Donnarumma mora da digne glavu i da nastavi dalje. I najveći golmani na svetu prave greške, pa tako i on. Nikakav problem. Moramo da ga zaštitimo i da nastavimo dalje. Imam veliko poverenje i respekt u njega“.

Gattuso je večeras promenio formaciju iz 4-3-3 i zaigrao sa dvojicom klasičnih napadača što je bio najofanzivniji Milan od njegopog dolaska.

„Uvek imamo dve linije od po četiri igrača i dvojicu napadača. Igra u napadu je bila slična kao kada igramo 4-3-3, a jedino smo se u odbrani transformisali u 4-4-2. Plan je bio da Kessie ide više napred, ali zadovoljan sam igrom i kako smo napadali. Može da se igra i sa jednim, i sa dvojicom napadača. Najvažnija stvar je način igre i mirnoća“.

Opet je razočarao Nikola Kalinić koji ništa nije doneo ulaskom sa klupe...

„Kalinić ima više iskustva od Cutronea i Silve. Dobro se kreće, ali trenutno se muči sa formom i znamo da će nam biti od velike pomoći kada uđe u formu“.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji