Cutrone živi bajku: Ne mogu vjerovati da se dogodilo!

Milanov napadač Patrick Cutrone pravo je otkrovljene ove sezone i Milan je "slučajno" pronašao napadača kakvog se obično plaća desetine miliona eura.

Cutroneu nedostaje mnogo toga da bude klasa, ali ima nevjerovatan osjećaj za prostor, doslovno zna gdje i kada da se postavi u datom trenutku, kao što je to nekada radio Filippo Inzaghi.

Protiv Chieva je zabio gol za 2:2, a njegov tim je slavio s 3:2 i Cutrone je sa 15 golova predvodio Rossonere, pa je jedan od ključnih što klub Rina Gattusa i dalje vjeruje u plasman u Ligu prvaka.

"Bilo je presudno da pobijedimo, a još je bolje kada postignem gol. Sada moramo ostati na oovm putu. Ovo je bila jako važna utakmica, trebala su nam tri boda. Želim da napredujem i da se poboljšam, da uvijek budem tamo gdje je lopta", poručio je Cutrone, pa je dodao:

"Debi u dresu Italije? Bit će jako uzbudljivo. Iskreno, nisam to očekivao. Nisam mogao vjerovati kada sam vidio spisak. Daću sve od sebe u dresu seniorske reprezentacije".

Cutroneu će konkurencija u napadu Italije biti Andra Belotti (Torino), Antonio Candreva (Inter), Federico Chiesa (Fiorentina), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Simone Verdi (Bologna).

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji