Srećan rođendan, Gigio! Takav se golman rađa na svakih 40 godina

Gianluigi Donnarumma danas puni 19 godina. Mnogi tvrde da je Gigio fenomen.

Ovaj mladi momak već je upisao 73 utakmice za Milan u Seriji A, a mnogi mu predviđaju veliku budućnost i porede ga sa velikim prethodnikom, imenjakom i uzorom Buffonom.

Donnarummu je u prvi tim Milana promovisao Siniša Mihajlović, a od tog momenta talentovani golman je nastavio da raste. Pozitivne kritike su počele da se množe, i postaju sve jače i jače.

"On je fenomen. Golmani poput njega se rađaju na svakih 40 godina. U Italiji bih ga stavio u kategoriju Dino Zoffa i Gigija Buffona, tako da sada imamo Donnarummu. Nadam se da će uraditi isto što i oni. Osvojiti Svetsko prvenstvo i postati simbol fudbala ne samo u Italiji već u svetu", rekao je bivši golman Milana Giovanni Galli.

Naravno, jasno je i velikom Buffonu da je dobio naslednika na golu reprezentacije Italije. Tako veliki sportista nije propustio šansu da se lično obrati Donnarummi i poželi mu dobrodošlicu u svet odraslih.

Ima tu i očinskih poruka.

"Zdravo Gigio, ja sam Gigi. Želeo bih da ti poželim srećan rođendan i konačan ulazak u svet odraslih, kao što si ti odrastao i veliki fudbaler. Zato, uživaj u svojim godinama na najbolji mogući način, u godinama sazrevanja. Shvatićeš da je svet odraslih težak, ali ti imaš sve kvalitete, moralne i ljudske, da napraviš prostora za sebe, da budeš srećan i da obeležiš jednu eru", rekao je Buffon svom nasledniku.



O Donnarummi je za La Stampu govorio i njegov otac Alfonso koji je otkrio kako se mladi Gigio, tada 14-godišnji, odlučio za Milan.

"Inter i Juventus su ga želeli, ali se on odlučio za Milan zbog brata Antonia koji je igrao za mladi tim Rossonera. Uvek je navijao za Milan, kao i ja. Obojio sam prvi svoj motor u crno i crveno. Dok moja žena, njegova mama, navija za Napoli", rekao je Alfonso.

Prisetio se Donnarummin tata kako nije verovao kada mu je Gigio rekao da će debitovati za Milan.

"Kada mi je rekao da će zaigrati za prvi tim nisam mu verovao. Rekao nam je da igra sutra i pitao da li ćemo doći da gledamo. Mislio sam da je u pitanju šala, nisam razumeo šta se događa", objasnio je Alfonso.

Donnarumma je debitovao za Milan sa 16 godina i 242 dana u oktobru 2015. protiv Sassuola čime je postao drugi najmlađi golman koji je ikada zaigrao u Seriji A. Naravno, bila je to odluka Mihajlovića da kazni loše partije Diega Lopeza. Kasnije je postao i najmlađi golman koji je ikada branio za Italiju. Vincenzo Montella ga je u jednom momentu opisao i kao igrača koji će u jednom momentu biti kandidat za Zlatnu loptu.

Protiv Fiorentine krajem prošle godine je odigrao svoj 100. meč u dresu Milana. Branio je za Rossonere na 36 utakmica ove sezone u svim takmičenjima i na 16 utakmica nije primio gol.

A tek mu je 19. Novi Gianluigi je tu. Fudbal ne mora da brine.



(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji