Rossoneri, sad da vas vidimo

Roma je blagi favorit, ali svakako ne treba očekivati preterano efikasnu utakmicu.

Gattuso je trener za narednih 10 godina! Milan ponovo napada Ligu šampiona! Samo su neki od naslova koji su podigli atmosferu među pristalicama Rossonera nakon niza pobeda koje su slavni klub sa San Sira vratili u fudbalsku orbitu. Ali sve to do sada bilo je med i mleko za ekipu temperamentnog stratega, pošto od ovog vikenda sledi ulazak u paklenu seriju utakmica, nakon koje će biti znatno jasnije od kojeg je materijala satkan ovaj Gattusov tim. Prva u nizu je Roma, a potom sledi gostovanje Laziu (polufinale Kupa Italije), pa čuveni Derby della Madonnina.

Roma je pre gostovanja Shakhtaru (Vučica poražena u Harkovu 1:2) u Ligi šampiona podigla atmosferu i nivo igre, vezala je tri pobede u Seriji A i vratila se na treće mesto. Milan je sedmi, sa devet bodova zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Lazio, ali ako nastavi da ređa pobede ni ta pozicija neće biti nedostižna. Ipak, treba „preživeti“ narednih 20 dana, koji će biti upotpunjeni gostovanjem Genoi na Marassiju.

Milan ima velikih problema sa Romom u poslednjih nekoliko godina. Vučica ima četiri uzastopne pobede u međusobnim okršajima, a Rossoneri su slavili tek jednom u poslednjih 11 mečeva sa ovim protivnikom. Milanu je posebno teško u Večnom gradu, gde je poslednji put slast trijumfa osetio u oktobru 2011. godine. Tada je na klupi bio Allegri, u odbrani Nesta i Thiago Silva, a u napadu Robinho i Ibrahimović. Milan je od tada do danas promenio šest trenera i zaboravio šta znači osvajanje trofeja.

Nijedan tim nije imao previše odmora za ovaj meč, a posebno gosti koji su u četvrtak igrali sa Ludogoretsom (Rossoneri pobedili sa 1:0). Roma je i pored te činjenice blagi favorit za pobedu, ali svakako ne treba očekivati preterano efikasnu utakmicu.

ROMA - MILAN (20.45)

Stadion: Olimpico
Sudija: Paolo Mazzoleni

Projektovani sastavi:

Roma (4-3-3): Alison - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, Strootman, Under, Nainggolan, El Shaarawy, Schick.

Milan (4-3-3): Donnarumma - Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez - Kessie, Biglia, Bonaventura - Suso, Cutrone, Calhanoglu.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji