Serija A - Za sve postoji prvi put, Italijani u novogodišnjem izdanju (NAJAVA)

Prvi put ove godine, Italijani neće odmarati za novogodišnje praznike, Neće pauzirati ni na "Befanu" u januaru, a tek od 6. januara sledi dvonedeljna pauza.

Napolitanci imaju priliku da odu u 2018. godinu kao lideri, ako dobiju Zengine Kalabreze koji su pretrpeli debakl od Lazia u prošlom kolu i teško je verovati da mogu da zaustave prvoplasirani tim lige.

Za subotnji matine gledaćemo Milan u Firenci, posle kup pobede "Rossoneri" lakše dišu, ali je položaj na tabeli ponižavajući. "Ljubičasti" su stabilizovali formu, za Piolijev tim bi Evropa bila podvig, ciljaju šesto mesto, pobedom bi mogli i da preskoče Sampdoriu. Donnarumma se vraća na gol Milana...

Roma posle poraza od Juventusa mora da pobedi Sassuolo, Di Francesco igra protiv svoje prošlosti, Jakini je probudio Emilijane, ali je "Vučica" apsolutni favorit. Domaćin kompletan, Kolarov će biti u timu.

Torino mora da dobije Genou, evropski voz vodio preko Ligurijana, Mihajlović ne može da računa na Ljajića, Belottija, Ansalsija, Bareku, Basellija, biće veoma teško, na drugoj strani Genoa se davi, Pandev počinje, Lazović je na klupi, Balardinijev tim je dva boda iznad zone ispadanja, a Miha obično dobro prolazi protiv pomenutog trenera i njegovih timova.

U popodnevnom programu, Atalanta je favorit protiv Cagliarija i oni su u borbi za šestu poziciju, mada Sardi ne igraju toliko loše na strani kao prošlih godina, trebalo bi da dobiju ovaj meč. Chievo će na jug, Benevento ima bod, Maranova ekipa je u krizi, imali su i težak raspored, ali žele jasno što pre da se približe koti koja donosi miran nastavak sezone.

Sampdorija posle letećeg starta ima bod u pet mečeva, pokazali su zube Napoliju, ali su ipak poraženi pod Vezuvom. Sada na "Marassi" stiže SPAL, jasno domaćin je veliki favorit, ali biće pod pritiskom moranja protiv gostiju iz Ferare.

Udinese je tim u formi, procvetali su posle dolaska Odda, sada će u Bolognu koja je takođe u sredini tabele, ko zna, možda bi podela bodova u ovom trenutku bila po meri oba tima.

Derbi je u Milanu, Inter dočekuje Lazio, velika kriza za Spaletijev tim, pa Rimljani stižu u nezgodno vreme. Lazio je peti na tabeli, ima meč manje, dobio je Juve u Torinu, može da pobedi praktično svakoga. Spallettijevi problemi su ogoljeni, tim umoran, Miranda i D'Ambrosio povređeni, jasno je da bi odbrana mogla da bude lak plen za Sergeja i Imobilea.

I na kraju, 2017. zatvoriće Juventus u Veroni. Domaćin će predvođen Ceanom koji je pozajmljen od Juvea probati da iznenadi, tu su takođe bivši igrači "Bianconera" Romulo i Caceres, no, šampion je veliki favorit, iako Allegri ima problema sa povredama. Pjanić je van stroja, Cuadrado i De Sciglio u autu, i dalje nema Buffona. Ali u tim se vraća Dybala, Marchisio bi trebalo da počne, verovatno i Douglas Costa koji nije bio u timu protiv Rome.

Parovi:

Petak:

Crotone - Napoli 20:45

Subota:

Fiorentina - Milan 12:30
Atalanta - Cagliari 15:00
Sampdoria - SPAL
Bologna - Udinese
Roma - Sassuolo
Benevento - Chievo
Torino - Genoa
Inter - Lazio 18:00
Verona - Juventus 20:45

(Sportske.net)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji