Osam tačaka za spas sezone i Montelle

Rosaoneri i dalje veruju u Ligu šampiona.

Milan je i u Napulju dobio packu. Još jedan derbi je izgubljen, još jedan korak unazad je napravljen. Ali na San Siru i dalje provejava optimizam da nije sve gotovo i da Milan može da se dokopa plasmana u Ligu šampiona što bi bio spas sezone. Kako pored Napolija, Juventusa, Rome, Intera, pa i Lazia i Sampdorie?

Milan je trenutno sedmi na tabeli sa 16 bodova zaostatka za liderom Napolijem i 11 bodova deficita u odnosu na četvrtoplasiranu Romu. Rossoneri su izgubili svih šest derbija u sezoni protiv šest prvoplasiranih ekipa. U duelima protiv Napolija, Juventusa, Intera, Rome, Lazia i Sampdorie, Milan ima gol razliku 4:15!

Ali i dalje gaji nadu da može da se priključi borbi za Ligu šampiona. Trener Montella i dalje ima poverenje Uprave koja u ovom trenutku nema rešenje umesto njega.

Montella može da spase posao i sezonu ako u narednih osam kola protiv objektivno slabijih rivala sakupi što veći broj bodova. Milanu slede mečevi sa Torinom, Beneventom, Bolognom, Veronom, Atalantom, Fiorentinom, Crotoneom i Cagliarijem. U mređuvremenu će se klubovi iz vrha tabele međusobno sudarati i gubiti bodove.

Već naredne nedelje protiv Torina je šansa za Milan i Montelu da krenu uzalznom putanjom. Pobeda nad Mihajlovićevim timom bi oživela nade Rossonera pred duel sa očajnim Beneventom, a onda i solidnom Bolognom i slabašnom Veronom. Milan bi mogao da uhvati voz za četvrtu poziciju.

Ali ako ne pobedi Torino, Montella će opet biti na ivici otkaza...

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji