Milan dovodi Milana?

Lucas Biglia nije zadovoljio.

Ni preko 200.000.000 evra potrošenih na desetak pojačanja prošlog leta nisu pomogli Milanu da izroni glavu iznad proseka u kojem živi poslednjih godina. Čak su Rossoneri s novim timom slabiji nego prethodnih sezona, a u derbijima protiv Lazia, Rome, Intera i Juventusa, nisu osvojili ni bod.

U Milanu još ne gube nadu da će uspeti da uhvate korak s vodećim klubovima i da će se nekako dokopati plasmana u Ligu šampiona koji bi značio i finansijsku stabilizaciju kluba. Zato planiraju da u januaru dovedu još neka pojačanja, a ako se bude pitao trener Vincenzo Montella - prva želja je Milan Badelj!

Naravno, uopšte nije izvesno da će Montella biti u klubu do januara jer se već nedeljama nalazi na rubu otkaza, što znači i da Badeljov eventualni dolazak na San Siro zavisi od toga ko će biti na klupi Rossonera na zimu.

Ako Montella preživi, insistiraće na dovođenju Badelja kojeg je trenirao u Fiorentini. Inače, hrvatski vezista je davnašnja želja Milana, još pre dolaska Montelle i ove uprave. Ugovor sa Fiorentinom mu ističe narednog leta i 1. januara može da potpiše predugovor bez dozvole kluba, a vrlo je verovatno da će Fiorentina pokušati da izvuče bilo kakav profit iz njegovog odlaska kako ne bi ostala bez bilo kakvog obeštećenja.

Lokalni Nazione iz Toskane piše o zanimljivoj trampi za januar. Fiorentina bi pristala da pusti Badelja bez obeštećenja u Milan, u zamenu za pozajmicu Manuela Locatellija. Mladi vezista Milana nema veliku minutažu ove sezone i Fiorentina želi da mu pruži šansu da bude standardan u drugom delu sezone.

Montella nije zadovoljan kako se letošnje pojačanje Lucas Biglia uklopio i želi da dovođenjem Badelja pojača konkurenciju. Hrvat ne bi imao ništa protiv. Uostalom, zbog šanse da zaigra u većem klubu je odbio novi ugovor u Firenci. U Milanu bi mogao da se priključi zemljaku i bivšem saigraču iz Fiorentine Nikoli Kaliniću.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji