Da li je to Ba ili Sheva? NK7 - poslednje oružje Milana! Prelazni rok je gotov?

Rossoneri današnjim potpisom napadača izgleda završili sa dolascima.

Konačno se završi i ta saga. A po svemu sudeći i prelazni rok, bar kad je o dolascima reč, u Milanu.

Nikola Kalinić pojačao je Rossonere, pošto je prošao lekarske preglede i zvanično predsavljen kao novi napadač ekipe Vincenza Montelle.

Dosadašnji golgeter Fiorentine prvobitno će godinu dana provesti na pozajmici na San Siru, za šta je sedmostruki prvak Evrope platio 5.000.000 evra, a narednog leta mu sleduje obavezan otkup ugovora do 2021. u vrednosti od 20.000.000 evra.

Na poleđini dresa nosiće „sedmicu“, koja je u bliskoj prošlosti proslavila takve veličine Milana kao što su Andriy Shevchenko i Edgar Davids, ali i igrači koji nisu ostavili veliki trag u milanskom velikanu, kao što su Paolo di Canio, Ibrahim Ba, Alexandre Pato, Robinho, Jeremy Menez...

„Moj broj je devet, ali ga je uzeo Andre Silva, pa sam umesto toga zadužio „sedmicu“. Ovo je nova etapa u mojoj karijeri, nadam se da će se odvijati kako valja. Daću sve od sebe za pobede Milana, spreman sam da se žrtvujem. Samo moram da nastavim ono što sam minule sezone radio u Firenci. Ne osećam pritisak, već sam fokusiran da ostavim što bolji utisak u novoj sredini“, rekao je Kalinić na promociji.

Bio je odličan u dresu Foorentine prethodne dve godine, postigao je 33 gola na 84 utakmice, uz 11 asistencija. Prethodno je igrao za Dnjepar, Blackburn i splitski Hajduk.

Milan je ovog leta osetno pojačao tim, jer je pre Kalinića doveo Leonarda Bonuccija, Andrea Silvu, Andreu Contija, Hakana Calhanoglua, Matea Musacchija, Ricarda Rodrigueza, Lucasa Bigliu, Francka Kessiea, Antonia Donnarummu i Fabia Borinija.

„Potpisom Kalinića smo završili formiranje ekipe. Doveli smo 11 igrača. Pregovori su bili teški, ali su nam olakšani time što je Nikola sve vreme insistirao da dođe kod nas. Sad imamo osovinu oličenu u isksutvu, počevši od Bonuccija, preko Biglie do Kalinića“, poručio je Marco Fassone, izvršni direktor Milana.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji