Bonucci otkrio koga smatra najboljim stoperom na svijetu

Stoper Milana Leonardo Bonucci je u najavi predstojeće utakmice koju njegova Italija igra protiv Španije otkrio kojeg fudbalera smatra najboljim stoperom na svijetu.

Iako neki fudbalski analitičari najboljim smatraju upravo Bonuccija, prema mišljenju skromnog italijanskog stopera to je Sergio Ramos. Kapitena Reala je novi stoper Rossonera pošteno nahvalio na press konferenciji uoči velikog duela.

"Za mene je Sergio Ramos najbolji stoper na svijetu. Osvojio je i nagradu Lige prvaka, što potvrđuje njegove kvalitete. Oduzimanje lopti je zadaća cijele odbrane, ali kada gledate Ramosa, onda je to poput nekakakve nogometne nauke", rekao je Bonucci, koji je potom govorio najavio predstojeću utakmicu:

"Imamo ekipu koja može stvoriti problem Španiji i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede, iako znamo da neće biti lako. Puni smo samopouzdanja jer nam je ekipa prepuna mladih igrača čije vrijeme tek dolazi".

"Dres Italije nosim već duži niz godina, ali tu su momci poput Ruganija, Caldare i Romagnolija, koji su već odlični, a u veznom redu imamo Pellegrinija, Verrattija, u napadu Insignea i Belottija... Generalno, možete i sami zaključiti da su svi oni u dobroj formi", zaključio je Bonucci.

Meč Španije i Italije igra se u subotu s početkom u 20:45 sati, a mogao bi biti od presudnog značaja u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Obje ekipe imaju po 16 bodova, pa će bolji iz ovog duela gotovo sigurno izboriti prvo mjesto i plasman na Mundijal.

Prvi meč ove dvije reprezentacije odigran u Italiji okončan je rezultatom 1:1.

(Sportsport.ba)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji