Renato Sanches otvoreno: Idem iz Bayerna! U Milanu bih igrao više

Ponovna izgradnja velikog Milana možda dobije još jednu ciglu. Ovoga puta iz Nemačke. Na deset dosadašnjih pojačanja u aktuelnom prelaznom roku moglo bi da se prisloni još jedno - Renato Sanches!

U pitanju je pretposlednji osvajač nagrade „Zlatni dečko“, u izboru uglednog Tuttosporta, nedovoljno snalažljiv otkako se minulog leta iz Benfice preselio u Bayern. Bavarci gledaju kako da ga se reše, a da ne izgube mnogo novca od uloženih 35.000.000 evra u njegov transfer.

Milan doveo poljskog supertalenta

Novost u celoj priči je i da sam Portugalac navija da - ode.

„Nisam srećan onim što sam pokazao u mojoj prvoj sezoni u Bayernu. Naravno da bih voleo da igram više. Zato, voleo bih da odem. I to u klubu u kome ću imati više prostora da pokažem svoje kvalitete. Sad sam na turneji u Aziji, ali čim se vratimo u Minhen verujem da ćemo naći rešenje“, rekao je zadnji vezni, inače starter u današnjoj pobedi ekipe Carla Ancelottija nad Chelseaom (3:2), u Singapuru, u okviru Internacionalnog kupa šampiona.

Njegov status u ekipi sa Allianz arene direktno je ugrožen dolaskom Corentina Tolissoa iz Lyona. Teško je pretpostaviti da bi naredne sezone imao priželjkivanu minutažu, dok bi među Rossonerima češće bio na terenu. Neizvesno je po kojoj formuli bi se posao realizovao. Milan je već potrošio 220.000.000 evra na pojačanja, trener Vincenzo Montella otkrio je da se čekaju još napadač, krilo i vezista, s tim da ovaj poslednji bi koštao najmanje.

Na San Siru su predložili pozajmicu koju bi platili odmah 8.000.000 evra, a narednog leta razmišljali o otkupu Sanchesovog ugovora. Bayern bi, pak, da ga proda odmah. Zainteresovan je Manchester United, koji bi tako ostvario prošlogodišnju želju, jer je u poslednji čas izvisio. Bayern se nada da bi dobio čak 40.000.000 evra.

„Mlad sam, želim i moram da igram više. Milan deluje kao interesantna opcija. Ako se klubovi dogovore voleo bih da dođem. Trenutno, pak, mislim samo o tome kako da igram. Čini mi se da bih više prilika dobijao u Milanu, nego u Minhenu“, predočio je Renato Sanches.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji