Montella odao priznanje Mihajloviću: On je najzaslužniji za Donnarummu

Trener Milana Vincenzo Montella odao je priznanje svom prethodniku na klupi Rossonera Siniši Mihajloviću na tome što je imao hrabrosti da pruži šansu tinejdžeru Gianluiđgiju Donnarummi i tako stvori vrhunskog golmana za naredne dve decenije.

Srpski stručnjak je u oktobru 2015. godine, na iznenađenje mnogih, tada 16-godišnjeg Donnarummu stavio ispred mnogo iskusnijeg Diega Lopeza, što se kasnije ispostavilo kao sjajan potez.

"Sve zasluge pripadaju Siniši jer je imao hrabrosti da na gol stavi 16-godišnjeg čuvara mreže. Siguran sam da će postati najbolji golman sveta, ali trenutno to mora da radi u dresu Milana kako bi iskazao pun potencijal", rekao je Montella za Premium Sport.

Donnarumma je stigao da brani i na dva meča reprezentacije Italije, a očekuje se i da večeras bude na golu u prijateljskoj utakmici protiv Holandije.

Naslednik Gianluigia Buffona skrenuo je pažnju mnogih klubova, poput Juventusa i Manchester City-a, koji je navodno (verovali ili ne) čak spreman da ponudi 150 miliona evra za njega.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji