Milan jedva i ružno, ali ovako se stvara pobednički DNK! Lukavi Lapadula i neumoljivi Bacca u minut do 12! (VIDEO)

Rossoneri savladali Cagliari posle kombinacije dvojice napadača.

Zaigrao je Vincenzo Montella sa dvojicom napadača, nije imao kud i nagrađen je na kraju! U minut do 12! Milan je bio na pragu kiksa protiv Cagliarija na svom terenu. Sve je mirisalo na razočaravajući remi bez golova, a onda su dvojica Milanovih napadača iskoristili polušansu pokazali da mogu zajedno kada se juri rezultat i doneli Rossonerima veliku pobedu kojom ostaju i igra sa timovima iz samog vrha tabele.

Ako je remi bez golova sa Atalantom na San Siru možda i mogao da se nekako proguta, isti rezultat na istom mestu protiv Cagliarija bi bio veliki minus za Rossonere. Ali ovoga puta su ipak uslei da slome otpor žilavog rivala. Nisu oduševili igrom, ali u ovakvim mečevima su najbolja tri boda. I mentalitet koji Milan nije imao ranije. Ovaj Montellin Milan može da pobeđuje i gubi, ali nikada ne odustaje. Taj pristup i ovakve pobede na mišiće su prilično dobar materijal za stavranje pobedničkog DNK koji Rossonerima nedostaje već godinama.

Iako je Milan igrao ofanzivno od početka meča, nedostatak ideje i završnog pasa za Carlosa Baccu su bili nepremostiva prepreka, a Cagliari je iznenadio dpobrom igrom u defanzivi s obzirom da imaju najgoru defanzivu u ligu.

Mnogo neuspelih individualnih pokušaja, sijaset neiskorišćenih prekida iz dobrih pozicija, pregršt napada koji su obećavali, nekolikoi dobrih prolurpilika... Ali Milanu je nešto newdostajalo pred golom Cagliarija. Nikako domaći tim nije uspevao da dođe u onu pravu šansu kada je rival na kolenima, a golman bespomoćžan.

Montela je posegao za poslednjim adutoim, uveo Lapadulu sa klupe i kao retko kada do sada, zaigrao sa dvojicom kalsičnih napadača. Nije izveo Baccu kao što se očekivalo, a na kraju su mu vratili i Lapadula i Bacca.

Lukavi Lapadula se u 88. minutu neverovatno dobro snašao u bezilaznoj situaciji i sa zemlje gurnuo loptu Bacci koji je izašao sam pred golmana Kaljarija. Ono što je čekao celu utakmicu... Sada je dočekao i nije pogrešio. Bacca je sajan realizator kojem nije potrebno mnogo šansi, ali su mu poterbne ovakve kakvu mu je stvorio Lapadula. Bacca je pogodio i doneo pobedu Milanu.



Koliko je Rossonerima značio ovaj gol i pobeda, najbolje se videlo po slavlju igrača i navijača. Nekada je San Siro tako grmeo kada je igrao važne mečeve u Ligi šampiona. Sada je opet optimizam zavladao među Milanistima, a ovaj mladi tim dao nagoveštaj da polako stasava za velika dela.

Najbitrnije za Milan je da je ostao u korak sa Romom i Napolijem. Ima pet bodova manje, ali i utakmicu manje od Vučice. Dva manje od Napolija i bod manje od Lazia.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji