Ko vidi Nindžino lice - i da Niangu da šutne penal - nema šta da traži na Olimpicu

Milan je još zelen.

Milan je ipak limitiran, a Radja Naingolan potcenjen. Jer ma koliko ga fudbalska javnost hvalila - a nije da ga nije obasipala lepim rečima - on se uvek potrudi da pokaže da zaslužuje i više. Posle projektila u pobedi u rimskom derbiju sa Laziom popularni Nindža je ispalio još jedan plotun i usmrtio Milanove nade da će makar do boda na Olimpic
u. U velikom derbiju 16. kola Serije A Roma je slavila sa 1:0 i izdvojila se na drugom mestu na tabeli prve lige Italije.

Pobednik je odlučen u 62. minutu kada je reprezentativac Belgije još jednom pokazao da nije samo običan “krljač“ koga je teško proći, već fudbaler sa istančanim osećajem za igru. Zna Radja kad treba da naredi juriš. I pre svega zna kako da udari tu loptu. Gianluigi Donnarumma nas je ove sezone nekoliko puta impresionirao čudesnim intervencijama, ali ovaj put ni on tako kratak nije mogao ništa. Možda je mogao Manuel Locatelli nešto ranije, ali sa 18 godina mladi vezista Rossonera još ne zna kad je rano da se krene u napad. A Nainggolanu savršeno zna da uoči brisan prostor.

Nažalost po navijače gostujućeg tima nije samo mlada ekipa Milana izgledala naivno, a sa prosekom od 23 godine i 343 bila je to najmlađa startna postava nekog kluba u ovoj sezoni Serije A. Večeras je i Vincenzo Montella povukao potez koji je skupo koštao njegov tim.

U 27. minutu Gianluca Lapadula je bio brži od golmana Rome i iznudio penal, ali je Milanov šef struke, samo osam dana posle promašenog jedanaesterca protiv Crotonea, rešio da baš protiv Rome bilduje samopouzdanje M’Baye Nianga. Szczesny je dobio priliku da se ispravi, Niang je upropastio i četvrti od sedam penala koliko je šutirao u profesionalnoj karijeri.

Da je Niang pogodio, možda bi sve bilo drugačije, iako Roma ni u prvom poluvremenu nije bila u potčinjenom položaju. Ali Milan je ove jeseni nekoliko puta demonstrirao da i te kako ume da navuče protivnike u napad i potom iz kazni iz kontre. Da je Vučica bila prinuđena da napada možda bi uspeo i večeras. Ovako, drugo poluvreme većim delom se igralo na gostujućoj polovini terena, pa je Roma možda mogla i do ubedljivije povrede.

Jedina lošta vest za Luciana Spalettija - Bruno Perez se povredio još u prvom poluvremenu. I izgleda da nije naivno izvrnuo članak.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji