Veliki udarac za Milan pred derbi sa Interom

Rossoneri bez komandanta odbrane.

Sve su prilike da će Milan u derbiju protiv Intera narednog vikenda biti lišen usluga svog najboljeg odbrambenog igrača Alessia Romagnolija. Mladi komandant odbrane Rossonera je povredio prepone na meču reprezentacija Italije i Nemačke i prve prognoze glase da će popustiti Derbz della Madonnina.

Lekarski tim Rossonera još nije doneo konačnu odluku, ali prema informacijama italijanskih medija mnogo su veće šanse da će Romagnoli popustiti derbi u nedelju uveče nego da će se oporaviti i zaigrati.

Ovo bi mogao da bude ogroman problem  a trenera Montellu s obzirom da je Romagnoli možda i jedini štoper u ekipi na kojeg može da se osloni. On je do sada bio standardan tokom sezone i stub odbrane Montelline ekipe. Partner u štoperskom tandemu je najčešće bio iskusni Paletta, ali on nije ostavio posebno dobar utisak, zaradio je dva crvena kartona i bio jedna od slabijih tačaka.

Alternativa je paragvajski novajlija Gustavo Gomez koji se vraća posle napornih reprezentativnih obaveza u Južnoj Americi i loših izdanja u mečevima protiv Perua i Bolivije. Druga alternativa je tek oporavljeni Cristian Zapata, ali Montella najverovatnije neće rizikovati sa rovitim Kolumbijcem.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji