Slobodna Milanova „desetka“: Ko je sledeći?

Honda ide sigurno, ali nije lako dovesti organizatiora igre kakvog na San Siru žele.

Japanski vezista Keisuke Honda (30) napustiće Milan u januaru i karijeru nastaviti u SAD ili Kini, prenosi Tutosport.

Kako navodi ugledni list, nekadašni član moskovskog CSKA, ima ponude nekoliko klubova iz MLS lige, kao i Šangaj SIPG-a, koga odnedavno trenira Portugalac Andre Villaš Boas.

Hondi ugovor ističe u junu, pa Milan neće tražiti veliko obeštećenje, pogotovo što je u dosadašnjem delu sezone odigrao samo dve utakmice.

Njegovim odlaskom oslobodiće se broj 10, a glavni kandidat da ponese dres koji su proslavili Ruud Gullit, Dejan Savićević, Zvonimir Boban, Rui Costa, Clarence Seedorf i drugi je Španac Sesc Fabregas iz Chelsea.

S druge strane, Rossoneri će imati ozbiljnu konkurenciju u trci za potpis Fabregasa, koga žele još Juventus i Vest Hem.

Zastoji pregovora sa vezistom Zenita Axelom Vitselom, čiji transfer je letos propao u poslednji čas, naterali su čelnike Stare dame da se okrenu drugim rešenjima u upražnjenoj sredini terena posle odlaska Paula Pogbe i kao jedna o alternativa se pominje upšravo Fabregas, koji nema minutažu kod menadžera Antonia Contea i praktično je viđen za odlazak u zimskom prelaznom roku.

Dobra stvar za Juventus je što bi Sesc Fabregas mogao da nastupa i u Ligi šampiona, jer Chelsea ove sezone ne igra u Evropi.

(Mozzartsport.com) 
Noviji Stariji