Milan dočekao svog Vardy-a, štikla zgazila Siciliju!

Rossoneri pobedili i Palermo!

Milan leti, osvojena je i Sicilija! Ali uz mnogo sreće i ponajviše zahvaljujući majstoriji džokera Gianluce Lapadule koji nije mogao da izabere bolji momenat za prvenac u dresu Rossonera. Momak koji je prošle godine bi kalj strelaca u Seriji B sa Pescarom je konačno opravdao poverenje Montelle i Gallianijeva očekivanja da bi mogao da bude Milanov Jamie Vardy. On je junak Milanove pobede od 2:1 na gostovanju Palermu koji je bio više nego tvrd orah i ne bi bilo nezasluženo da je ostao neporažen.

Lapadula je majstorskim golom štiklom u 82. minutu prevario golmana i celu odbranu Palerma i doneo sedmu pobedu Rossonerima na poslednjih devet mečeva kojom su opet prsočili Romu na drugom mestu i napravili još jedan korak ka Ligi šampiona što bi bio ogroman uspeh za mladi tim Vincenza Montelle.

Milan se nije proslavio na Siciliji i bilo mu je potrebno mnogo sreće i trenutak Lapaduline inspiracije da osvoji ceo plen. Igra je bila za zaborav. Iako je sve dobro krenulo po goste kada je mladi golman Posavec u 15. minutu napravio veliki kiks i poklonio gol Susu.

Ali od tog momenta je Milan prestao da igra, a vezni red sa Locatellijem, Pašalićem i Kuckom potpuno izgubio konce igre. Pogotovo je razočarao mladi Hrvat koji je prvi put zaigrao u startnih 11 i nije iskoristio šansu. Milan se povukao posle vodećeg gola i bilo je samo pitanje vremena kada će primiti gol. Posle nekoliko dobrih šansi za Palermo, to se desilo u 71. minutu. Naravno, strelac je bio Ilija Nestorovski. Neverovatni Makedonac je izbegao ofsajd zamku i matirao Donnarummu za poptuno zasluženo izjednačenje. Nestorovski je jedno od otkrića sezone! od devet golova Palerma, on je postigao čak pet!

Tek primljeni gol je otrezniuo Rossonere koji su počeli opet da igraju i stvaraju šanse. Suso je prvo propustio sjajnu priliku, a onda je posle njegovog šuta usledila majstorija Lapadule za pobedu Rossonera.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji