Ninković i Lazović nokautom vratili Milan u realnost!

Srpski fudbaleri najzaslužniji za golove Genoe u pobedi nad Rossonerima.

Milan je spušten na zemlju posle velike pobede nad Juventusom, a otrežnjujuću terapiju Rossonerima su je prepisao srpski tandem Nikola Ninković - Darko Lazović. Srbi su bili najzaslužmniji za golove Grifona u pobedi od 3:0 na Marassiju. Ninković je postigao prvi, a Lazović naterao Kucku da zatrese sopstvenu mrežu kod drugog gola.

Prvi put u karijeri, Ninkovič je bio starter na nekom meču Serije A i na najbolji način je opravdao poverenje trenera Jurića. Baš kao i Lazović koji je ušao sa klupe i prelomio pitanje pobednika.

Rossoneri nisu bili ni bleda senka one ekipe koja je pre nekoliko dana oborila Juventus na pleća. Montella se kockao i sve pogrešio za razliku od kolege na klupi Genove. Ulasci Polija i Honde u prvu postavu umesto Abatea i Susa su se pokazali kao potpuni promašaji i skupo su koštali Montellu i Milan.

Upravo su Poli i Honda zaspali kod vodećeg gola Ninkovića u 11. minutu. Rincon je centrirao, a Ninković majstorski glavom matirao Donnarummu koji je neslavno obeležio godinu dana od debija za Rossonere. Poli je ispustio iz vida Ninkovića, a Honda lošim postavljanjem sprečio ofsajd.

Milan nije uspevao da se oporavi od primljenog gola i nije ni zapretio Perinu u prvom poluvremenu. Kada su Rossoneri na poečtku drugog poluvremena krenuli ofanzivnije i počeli da stvaraju šanse, Gabriel Paletta je napravio glupost. Iskusni Milanov štoper je bez potrebe ludački startovao sa dva noge na Rigonija u 56. minutu i zaradio crveni karton kojim je svom timu pucao u kolena.

Dva minuta pre Palettinog isključenja, Darko Lazović je ušao sa klupe i zamenio strelca Ninkovića, što se ispostavio kao još jedan pogodak trenera Jurića. U 80. minutu je Lazović prošao po desnom krilu i uputio centrašut koji je Kucka sproveo u svoju mrežu.

Na kraju se i rezervista Pavoleti upisao u listu strelaca za totalni debakl Milana. Lagano se rešio Romagnolija i zakucavanjem lopte u mrežu Rossonera proslavio povratak na teren posle pauze zbog povrede.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji