Magarci, večeras nije bilo letenja! Neka se spremi Stara dama, Montellin Milan joj diše za vratom!

Rossoneri slavili na četvrtom od poslednjih pet mečeva u Seriji A i izjednačili se sa Romom na drugom mestu. Sledeće subote derbi između dva najtrofejnija italijanska kluba - 3:1.

Malo, pomalo i eto Milana na vrhu Serije A! Tamo gde su nekada i sa daleko jačim timom znali da ostanu kratkih rukava, večeras su odneli sva tri boda. Sigurnom i konkrentom igrom tokom najvećeg toka utakmice izabranici Vincenza Montelle srušili su domaći Chievo na Bentegodiju i izjednačili se sa Romom na drugom mestu italijanskog prvenstva - 3:1 (1:0).

Rossoneri su od samog starta meča bili konkretniji rival, što im se isplatilo na kraju prvog i samom početku drugog poluvremena. U tome su im značajno pomogli i idbranbeni igrači Chieva, koji nisu uspeli da odgovore na pritisak veznih igrača Milana, pa su poklekli u ključnim trenucima utakmice. Prvo je Juraj Kucka u 45. minutu bombom savladao Stefana Sorentina, da bi na samom početku drugog poluvremena Mamadu Nijang posle soloakcije duplirao vođstvo gostiju.

Leteći magarci su se u igru vratili u 76. minutu, posle perfektno izvedenog slobodnog udarca Valtera Birse, ali im to ipak nije dalo dovoljno snage da ugroze Milanovu pobedu, iako su napadali, pa je to bio jedini deo meča u kojem Montellin sastav nije imao dominantnu ulogu, ali je ipak uspeo da postigne još jedan gol.

Gosti su pri rezultatu 0:2 imali nekoliko prilika da ranije odluče pitanje pobednika, ali se nije baš proslavio Gianluca Lapadula, pa su morali u finišu da strepe za osvajanje sva tri boda, ali su ipak uspeli da ih sačuvaju. I ne samo to, u poslednjem napadu je talični Carlos Bacca, uz pomoć Daria Dainellija postigao i treći pogodak za svoj tim na ovom meču.

Milanu je ovo bilo četvrto slavlje u poslednjih pet kola Serije A, a naredne subote (20.45) će imati priliku da vide realnu sliku svog kvaliteta, pošto im na noge dolazi petostruki uzastopni šampion Juventus, koji ima pet bodova više.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji