Nula u Firenci, Milan se branio, Viola promašila penal

Pored Bacce, Milan sada ponekad može da se osloni i na odbranu.

Fiorentini bod, Milanu bod, publici malo toga za videti. U derbiju šestog kola Serije A, Milan je iščupao remi bez golova u Firenci. I zadovoljniji je podelom plena od Viola koja je želela da napadne, ali nije mogla.

Šansu utakmice poprustio je Josip Iličić u 23. minutu. Slovenac je promašio prvi penal otkako igra u Seriji A. Pogodio je stativu i tako nastavio neko vrstu Fiorentininog prokletstva kao tima koji najčešće promašuje penale u Italiji poslednjih godina. Jedanaesterac je došao kao posledica potpuno nepotrebnog i neiskusnog prekršaja mladog Milanovog defanzivca Calabrie.

Ne samo zbog penala, već kada se sabere kompletan utisak, Milan je zadovoljniji bodom. Nije ni da je Fiorentina blistala, ali je više želela pobedu pošto je gostujući trener Montella izmenama u poslednjoj trećini utakmice jasno stavio do znanja da će braniti 0:0.

Prvo poluvreme osim promašenog penala nije pružilo ništa. Završeno je bez udarca iz igre u okvir gola. To je tek drugi slučaj u Seriji A ove sezone da ekipe ne upute udarac u okvir gola za 45 minuta.

Drugo poluvreme je ipak bilo sadržajnije i kvalitetnije. Oba tima su imali šanse za pobedu. Tatarushanu je zaustavi Nianga, a Donnarumma spustio rampu Kaliniću. Potom je Suso loše šutirao posle dobrog prodora Bonaventure, da bi Donnarumma opet pokazao klasu kada je zaustavio Valera. Poslednju šansu da odblokira utakmicu je imao Bacca koji je pokušao akrobacijom posle greške zemljaka Sancheza ali su ga centimetri delili od prelepog gola.

Viola je vršila pritisak do kraja, ali je Milan odoleo. I to je možda i najveći Montellin dobitak. Prvi put posle tri i po godine, Milan je prvenstvu vezao tri utakmice bez primljenog gola. Bod iz Firence je dobar rezultat za goste koji će u sledećem kolu protiv Sassuola biti na ispitu zrelosti i imati šansu da pokažu da li su sa Montellom napredovali.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji