IMA SE, MOŽE SE: Vlasnici Milana u naredna dva prelazna roka ulažu OVOLIKO novca u pojačanja (FOTO)

Cilj je da "Rossoneri" ponovo budu na nivou iz prethodne dve decenije.

Novi vlasnici Milana imaju veoma ambiciozan plan za klub koji su nedavno kupili i žele da "Rossonere" što pre vrate u vrh italijanskog, ali i evropskog fudbala. Sedmostruki prvak Evrope od poslednje kontinentalne krune osvojene 2007. godine ne beleži zavidne rezultate na evro-sceni, sa koje je ove sezone izostao, a poslednju titulu prvaka Italije osvojio 2011. godine, posle čega je počela dominacija Juventusa.

Savićević: Berlusconi je najveći predsednik u istoriji fudbala!

Svesni su novi vlasnici velikana iz Milana da bez ogromnih ulaganja ne mogu da pariraju Juventusu, Romi, Interu i Napoliju u domaćim okvirima, kao i Realu, Barceloni, Bayernu, Atleticu, Chelseau, klubovima iz Mančestera u evropskim takmičenjima. Zbog toga su treneru kluba Vincenzu Montelli odobrili da u zimskom prelaznom roku potroši 85 miliona evra na pojačanja, a zatim u letnjem i svih 100 miliona.

Trener ekipe Vincenzo Montella imaće tako 185 miliona evra i godinu dana na raspolaganju da u potpunosti renovira ekipu i napravi tim koji će se u sezoni 2017/18 boriti za titulu prvaka Italije. Taj fond će biti i veći jer će Milan sigurno prodavati igrače koji ne budu u prvom planu, pa se procenjuje da će Montella moći da potroši oko 250 miliona evra u naredna dva prelazna roka, što je suma koja garantuje dovođenje najmanje trojice ili četvorice vrhunskih fudbalera. Već na zimu se očekuju ozbiljna pojačanja koja će pomoći ekipi u ovoj, ali pogotovo u narednoj sezoni da obezbedi plasman u Ligu Šampiona.

VAŽNO: Promene u Ligi šampiona od sezone 2018-19

Italijanski mediji već špekulišu sa imenima, a među najzvučnijima su Sesc Fabregas, Aaron Ramsey, Axel Witsel, Domenico Berardi i Ander Herrera.

(Srbijadanas.com)
Noviji Stariji