Ima li nade za Memphisa Depaya? Milan!

Rossoneri žele Holanđanina koji se ispostavio kao promašaj Manchester Uniteda.

Što drugima ne valja, to je Milanu taman. Gallianijeva praksa dovođenja tuđih propalih investicija mogla bi da dobije novo poglavlje naredne zime u vidu Memphisa Depaya.

Holanđanin je pre godinu i kusur dana došao na velika vrata u Manchester United kao jedan od natraženijih igrača Evrope u tom trenutku. Još pre početka prelaznog roka, Crveni đavoli su kaparisali krilo PSV Eindhovena kako bi pobedili u trci sa Paris Saint Germainom i još nekim ozbiljnim klubovima.

Naravno, veliku ulogu u dovođenju Depaya je imao tadašnji menadžer i njegov zemljak Louis van Gaal koji ga je ranije promovisao u reprezentaciji Holandije. Međutim, Depay na Old Trafordu nije ispunio ni delić očekivanja i potpuno se slomio pod teretom legendarne “sedmice” na leđima. Odigrao je 45 utakmica, a postigao samo sedam golova, od čega pet u evrokupovima gde je Junajted doživeo debakl. Van Gaal mu je verovao, trpeo ga, forsirao, ali nije išlo…

Depay je vrlo brzo od igrača koji je dočekan sa mnogo euforije, pretvorio sebe u iritantnog lika koji je bio prvi na meti kritika. Osim slabih igara, privlačio je pažnju i raskalašnim životom van terena, neprofesionalizmom i pasivnošću za situacija u kojoj je bio ceo tim.

Kada je Mourinho došao na klupu Crvenih đavola, počelo je da se spekuliše o mogućoj prodaji Depaya. Ipak, u Unitedu su rešili da ne otpišu brzo skupu investiciju iz Holandije i nadali su se da će Depay proraditi kod Posebnog. Ipak, ništa od toga. Od početka sezone, počeo je samo meč u Liga kupu i sakupio mizernih šest minuta u prvenstvu. Mourinho nema poverenja u njega, a čak i Ashley Young ima prednost. Sve ukazuje na to da će Depay biti prvi na listi za odlazak u sledećem prelaznom roku.

Takvu situaciju bi da iskoristi Milan koji se za Depaya raspitivao još pre nekoliko godina, ali kasnije nije mogao da izdrži finansijsku trku sa bogatijim klubovima poput Uniteda. Galliani nije zaboravio dobre igre Holanđanina u PSV-u i nada se da bi mogao da ga dobije po bagatelnoj ceni u januaru i da mu oživi karijeri. Montella trenutno ima Nianga na toj poziciji, ali Depay bi mu sigurno dobro došao.

Međutim, ostaje pitanje da li će Manchester United pristati na popust na Depaya. Milanov predlog je pozajmica s pravom otkupa. Englezima bi više odgovaralo da izvuku što više novca dok cena igrača još nije previše pala. Pogotovo što je pozajmica rizik kao u slučaju Fernanda Torresa koji se u Milanu nije proslavio, ali i još nekih zvučnih imena kojima su Rossoneri pokušavali da ožive karijere…

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji