Mihajlović: Želim Milan da vratim tamo gde mu je mesto

Milan nastavlja borbu za plasman u Ligu šampiona. Imaju 40 bodova, sedam manje od Rome i trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije za elitno takmičenje. Iako zaostatak nije mali trener Siniša Mihajlović veruje da mogu da uspeju u tome, pogotovo ako počnu da tresu mrežu češće.

"Ne realizujemo šanse koje stvorimo i to definitivno moramo da ispravimo. Ne možemo da krivimo lošu sreću, već treba da budemo mnogo nemilosrdniji i sigurniji ispred protivničkog gola. Ne mogu da kažem ništa loše za igrače vezano za njihovu posvećenost igri, ali ako ne uspevamo da pobedimo onda je jasno da je krivica u svima nama".

Dao je dodatno objašnjenje.

"Najjači timovi uvek moraju da dolaze do pobeda. Od sedam mečeva protiv Genoe, Atalante, Bologne, Verone, Empolija, Carpija i Udinesea smo osvojili pet bodova od mogućih 21. Verujem da možemo da završimo ispred nekih timova koji su trenutno ispred nas na tabeli, a da bismo u tome uspeli moramo da igramo konstantno dobro".

Čestitao je predsedniku kluba Silviu Berlusconiju koji je je 30 godina na čelu „Rossonera“.

"Zaista neverovatno dostignuće. Tu je 30 godina i niko nije osvojio toliko trofeja u šampionatu ili u inostranstvu kao on. Želim da moj poklon njemu bude povratak Milana tamo gde zaslužuje da bude".

Dodatno pojačanje ekipi bi mogao da bude Jeremy Menez koji se polako vraća posle povrede leđa.

"Koristićemo ga kada bude pravi momenat. Jedva čekamo da se vrati na teren, ali ne treba žuriti", zaključio je Mihajlović.

(Novosti.rs)
Noviji Stariji