Luiz Adriano za vikend igra poslednji meč u dresu Milana?

Brazilski napadač je u završnim pregovorima sa Kinezima, ostaje da Milan uključi zeleno svetlo.

Izgleda da je Kina suđena Luizu Adrianu. Brazilski napadač koji je letos došao u Milan iz Shakhtara, opet je u žiži zbog najavljenog transfera u Kinu.

Poidsetimo da je Luiz Adriano u januaru umalo postao član Jiangsua. Milan je pristao, Brazilac je rekao “da” i otputovao u Kinu gde se čak i slikao sa šalom novog kluba, ali je transfer propao zbog problema oko bankarskih garancija. Sada Jiangsu nije više aktuelan ali jeste Beijing Guoan na čijoj klupi sedi bivši Milanov trener Alberto Zaccheroni.

Kinezi su ponudili 11.000.000 evra za obeštećenja, Rosoneri traže četiri miliona više. Sjajni uslovi su ponuđeni i Brazilcu čijom odlaskom bi Milan uštedeo 27.000.000 evra na ime njegove plate. Čak bi i zaradio s obzirom da ga je letos platio 8.000.000 evra. Ali Kinezi treba da podignu ponudu do pomenute cifre zahteva ispod koje Milan neće da ide.

Trener Mihajlović nema ništa protiv transfera, s obzirom da su se vratili Menez i Balotelli koji će biti podrška Bacci i Niangu, pa se Adrianov odlazak ne bi toliko osetio.

Najavljuje se da će Luiz Adrijano početi meč narednog vikenda protiv Genoe umesto povređenog Nianga, ali i da će to vrlo verovatno biti poslednji meč brazilskog golgetera u dresu Rossonera.

Beijing je u prethodnih mesec dana realizovao transfer Adrianovih zemljaka: reprezentativnog “pitbula” Ralfa iz Corinthansa i plejmejkera Renata Augusta koji je bio najbolji fudbaler prethodne sezoine u brazilskom šampionatu, takođe igrajući za Corinthians. Došao je i Burak Jilmaz iz Galatasaraya, a Adriano bi najverovatnije zamenio Clebera koji je na izlaznim vratima Beijiinga.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji