Siniša preživeo nasrtaj Vučice: Bod u Rimu mu sačuvao stolicu, za sada...

Ridiger doveo Vučicu u vođstvo u četvrtom minutu, ali je Juraj Kucka doneo bod Milanu u derbiju 16. kola Serije A...

Izgleda da će Siniša Mihajlović preživeti na klupi Milana i posle okršaja s Romom, nakon što se njegov tim vratio kući sa bodom posle uzbudljivog derbija na Olimpicu - 1:1 (1:0).

Oba rivala dobili su po poluvreme, konačan rezultat je možda i najrealniji ishod, mada gosti imaju za čim da žale, posebno zbog propuštenih šansi u nastavku. Loša igra od starta je koštala Milan zaostatka. Lopta nije ni krenula sa centra, a Roma je povela. Pjanić je u četvrtom minutu sjajno izveo slobodan udarac, a u petercu gostiju Nemac Rudiger je neometano savladao Donnarummu i razbesneo fanove gostiju.

Bio je to jeftino primljen gol Milana, kakav ozbiljan tim ne sme sebi da dopusti, a i nakon vođstva Rome ekipa Siniše Mihajlovića tražila je igru i povratak u meč. Roma je mogla da dokusuri takav bezidejni Milan, ali Rudiger u 21. minutu nije iskoristio priliku posle kornera kada je lopta pogodila i prečku nakon njegovog udarca.

Milan je nekako priveo prvi deo kraju, stvarno ništa dobro se nije videlo u igri ovog tima, ali nakon pauze Mihajlović kao da je poslao na teren totalno drugu ekipu. Crveno-crni su zaigrali mnogo bolje, a već u 50. minutu na centaršut Japanca Honde, Slovak Juraj Kucka je glavom matirao Szczensnog i poravnao rezultat na 1:1.

Bio je to uvod u još bolju igru Milana, a u 60. minutu strelac izjednačujućeg gola se obrukao. Neshvatljivo je kako je Slovak neometan prebacio gol sa svega nekoliko metara, a nema sumnje da će mu i Miha svašta reći u svlačionici posebno nakon što je isključen zbog reakcije zbog njegovog promašaja. Samo koji minut kasnije još jednu dobru šansu imali su gosti, Carlos Bacca je pogodio prečku iz izgledne šanse, koja je bila poslednji konkretan pokušaj Milana.

Roma je probala u poslednjih 20-ak minuta da učini nešto više, na terenu se posle više od 100 dana pauze zbog povrede našao i legendarni kapiten Francesco Totti, a najbolju priliku za Vučicu imao je Alessandro Florenzi koji je bio za malo neprecizan u 84. minutu.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji