Mihin Milan ne može ni protiv najgorih, navijači traže ostavku!

Nastavlja se tužna sezona slavnog kluba

Nema spasa Milanu… Bar sa ovakvom igrom, ovakvim igračima i Sinišom Mihajlovićem. Serija “lakših utakmica” (Carpi, Verona, Frosinone, Bologna) se pretvara u pakao za Rossonere. Od planirane žetve bodova i najavljenog zaleta ka vrhu nema ništa. Milan tone, sada je pao na deveto mesto, a svojim navijačima je servirao još jednu gorku pilulu i još jedan razlog da i ovako mizerna poseta na San Siru padne za nekoliko hiljada gledalaca uoči sledećeg meča. Psle razočaravjućeg remija sa Carpiem u prethodnom kolu, bod sa San Sira je danas odnela Verona - 1:1. Fenjeraš koji je u dosadašnjih 15 kola osvojio samo šest bodova.

Svestan da je pod velikim pritiskom i da mu ptkaz visi iznad glave, Mihajlović je bacio sve karte u napad i posle dva meseca i one katastrofe protiv Napolija konačno zaigrao sa Baccom i Adrianom u špicu i Niangom i Bonaventurom kao podrškom sa strane. Najofanzivniji mogući Milan. Ali šta to vredi kada Milan jednostavno nema igru. Dva puta su Rosoneri u prvom poluvremenu zatresli mrežu, ali oba puta iz ofsajd pozicije, pa su na veliki odmor otišli sa rezultatom 0:0 i olujom zvižduka sa tribina. Prethodno je i Bonaventura promašio zicer.

Početak drugog poluvremena je bio daleko zanimljiviji. Po jedna dobra šansa na obe strane i konačno gol Milana u 52. minutu. Baka je ovoga puta za dlaku izbegao ofsajd. Lopta mu se odbila od Adrijana, a Kolumbijac je napokon posle četiri utakmice pronašao put do mreže. Ali već posle pet minuta - šok za domaći tim! De Jong je bespotrebno rušio Grecca u stopostotnoj šansi. Napravio je penal, ali i prestrogo isključen. Luca Toni je bio neumoljiv sa bele tačke za izjednačenje.

Pokušao je Milan svim silama da dođe do novog vođstva. Čak je bolje igrao sa igračem manje i stvorio veći broj prilika, ali Verona se odbranila. Adriano, Bertolacci i Bonaventura se ispromašivali i gosti su odneli bod. Siniša Mihajlović je posle meča bio na meti prozivki i zvižduka sa tribina. Navijači traže odlazak srpskog stručnjaka, Berlusconi je na potezu…

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji