AC Milan Balkan: MIHA U RODNOM BOROVU POSLE 25 GODINA: Siniša Mihajlović zaplakao na kućnom pragu!

MIHA U RODNOM BOROVU POSLE 25 GODINA: Siniša Mihajlović zaplakao na kućnom pragu!

Kamuflirao se da ga ne prepoznaju: Proslavljeni fudbaler u pratnji brata Dražena i kuma Miroslava Tanjge prvi put nakon rata posetio grad u Hrvatskoj i okolna mesta gde je proveo detinjstvo...

Sa suzama u očima, Siniša Mihajlović je prvi put posle 25 godina kročio na kućni prag u Borovu.

U tajnosti, kamufliran da ga ne prepoznaju meštani, proslavljeni srpski fudbaler, a sada trener, posetio je rodni kuću u kojoj nije bio od rata 1991. godine.

Zid u koji je kao dete šutirao loptu... Mihajlović ispred rodne kuće


Kako saznajemo, Siniša se na put u Hrvatsku odlučio nakon što je tri noći zaredom sanjao mesto u kojem je proveo detinjstvo. Osim rodne kuće, aktuelni trener Milana je u pratnji brata Dražena i kuma Miroslava Tanjge obišao školsko dvorište, teren na kom je napravio prve fudbalske korake, stadion u Borovu...

Koliko je sve to bilo emotivno za Mihajlovića govori i činjenica da je na vratima doma zaplakao, a suze nisu mogli da zadrže ni njegov rođeni brat i kum.

Šahovnica na zidu... Miha u osnovnoj školi koju je pohađao u Borovu

Vukovar, jedna priča

"Siniša je stigao u Vukovar u ponedeljak u prepodnevnim satima. Gotovo ga niko nije prepoznao jer je imao kapu i naočare. Prvo je posetio rodnu kuću, a posle toga je otišao u osnovnu školu koju je pohađao. Bilo je veoma emotivno. Jedva se suzdržavao da ne zaplače kada je seo u klupu u kojoj je proveo školske dane. Nakon toga, otišao je na stadion lokalnog kluba Borovo, gde je prvi put zaigrao fudbal", kaže za Kurir izvor blizak Mihajlovićima.

Kako dalje navodi izvor Kurira, Siniša se u rodnom mestu zadržao čitav dan. Bio je mnogo srećan što je posle toliko vremena kod kuće, a koliko mu znači ova poseta, govori činjenica da je odložio obaveze u klubu koji trenira.Sećanja ne blede

"Ništa me više tamo ne vuče. Sećam se Vukovara kakav je bio u vreme moje mladosti i odrastanja. Želim da sačuvam u sećanju te slike, a ne slike razrušenog grada", rekao je Mihajlović svojevremeno na pitanje da li će se vratiti u rodni grad.

Obišao školsko dvorište, teren, stadion...


Ratne scene - Mihajlović oprostio Stipi: DRUG IZ ŠKOLE PUCAO U MOJU SLIKU NA ZIDU

Mihajlović u svojoj biografiji „Božja levica“, koju je 2012. godine napisao Miroslav Gavrilović, navodi koliko mu je teško pao građanski rat u Jugoslaviji.

"Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao baciti bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku? Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu".

Srpski trener na leto dovodi porodicu u Hrvatsku, saznaje Kurir posle objavljivanja ekskluzivnih fotografija njegove prve posleratne posete Vukovaru

Kurir je objavio ekskluzivne fotografije Mihine posete Borovu, prve posle rata 1991. godine, a sada otkrivamo da je proslavljeni srpski fudbaler rešio da renovira kuću na čijem je pragu pre tri dana pustio suzu.

Velebitska ulica je ta u kojoj je Mihajlović odrastao. Rodna kuća je drastično oštećenja tokom ratnih zbivanja, a država Hrvatska je obnovila objekat, ali ne potpuno.

Podrška supruge

Pola kuće je renovirala Hrvatska, ali to i dalje nije objekat u kome može da se živi. Mihajlović je jedno vreme hteo da proda kuću, ali je odustao od toga i sada ima potpuno drugačije planove - počinje priču naš izvor blizak porodici sadašnjeg trenera Milana i otkriva plan legendarnog asa:

"Potpuno će renovirati kuću! Plan mu je da svi poslovi budu završeni do leta kako bi mogao da prvi put dovede i kompletnu porodicu u rodnu kuću. Planira da približi decu svojim korenima, da znaju odakle im je tata i kako mu je bilo lepo detinjstvo u Borovu".

Brat preuzeo radove

Mihajlovića su tokom posete rodnoj kući preplavile emocije, pa je i zaplakao na pragu koji je toliko puta prešao. Prilikom posete bio je u društvu brata i kuma.

"Brat Dražen će imati ključnu ulogu u obnovi kuće. Prepustio je sve poslove njemu, da nađe arhitektu, kupi kompletan nameštaj i sve ostalo. Plan je da za letnji raspust Siniša s decom dođe u Borovo", zaključuje sagovornik Kurira.

(Kurir.rs)
loading...
© 2012-2019 AC Milan Balkan
Powered by Blogger