Koliko još kredita ima Mihajlović? Rossoneri jalovi na svakoj drugoj utakmici...

Koliko još kredita ima Mihajlović? 

Milan je sedmi put u sezoni završio meč bez postignutog gola. Nijedan klub u Seriji A nema takav bilans...

Koliko prošle nedelje, raspoloženje u Milanu je bilo na vrhuncu. Najubedljiviji trijumf u sezoni i puna mreža Sampdorie su nakratko navukli osmehe u Milanellu. Četiri postignuta gola su za neke bili signal da je Mihajlovićev tim krenuo uzlaznom putanjom i da će to početak pozitivne serije pred mečeve sa austajderima poput Crotonea, Carpia, Verone, Frosinonea i Bologne, uoči gostovanja Romi.

Prvo je drugoligaš Crotone u kup meču na San Siru došao do produžetaka i ogolio istinu da je ovaj Milan daleko od ekipe koja će se nešto pitati u aktuelnoj sezoni, a onda je došao novi hladan tuš.

Razočaravajući meč Mihinog Milana

Neporažen protiv Milana je ostao i skromni Carpi. Rossoneri su opet bili na „nivou“ iz većeg dela sezone. Jalovi, nemoćni i bezidejni. Bio je to sedmi meč u sezoni na kojem Milan nije postigao gol. Što je skoro polovina utakmica. Nijedna ekipa u italijanskom šampionatu nema tako loš učinak u ofanzivi.

Odsustvo kvaliteta za neki veliki rezultat Milana je jasna stvar od početka sezone. Uostalom, pred Mihajlovića nije ni postavljen cilj da se bori za Scudetto iako je on posle svake pobede pokušavao da digne rejting sebi i ovom timu. Ali od ekipe koja ima nekoliko kvalitetnih fudbalera i za čija pojačanja je izdvojeno skoro 100.000.000 evra se ipak očekivalo više. Makar da veći deo sezone bude konkurentna u borbi za treće mesto.

Milan je protiv Carpia prvu pravu šansu stvorio tek u 75. minutu. Igrao je protiv rivala čiji igrači po kvalitetu više pripadaju ambijentu Serije B nego elitnom rangu italijanskog fudbala. Sa nekolicinom italijanskih reprezentativaca plus Baccom i Adrianom, Milan svakako ima tim da bude bolji tim i pobedi protiv Carpia. Upravo ta pasivnost i nedostatak kreativnosti na terenu najviše bodu oči.

Preispituje se mentalitet Milanove svlačionice, ali tu jednaku odgovornost snosi i trener. Na udaru kritika je najveće pojačanje - Carlos Bacca. Kolumbijcu je ovo bio četrvti uzastopni meč na kojem nije postigao gol. Međutim, zamera se i Mihajloviću na čestim promenama formacija i Baccinog pertnera u napadu što je Kolumbijca potpuno dezorijentisalo na terenu i ne liči na onu gol mašinu iz Seville. Čudi i odluka srpskog trenera da izvrši tek jednu izmenu na utakmici.

Za osnovnim ciljem Milan sada kasni sedam bodova i polako gubi korak. S obzirom da je tek početak decembra, Galliani i Berlusconi su sigurno svesni u kakvoj je opasnosti letošnji projekat sa Mihajlovićem. Osam gostovanja - osam bodova su bilans ispod svih očekivanja. Baš zbog toga što Mihajlović za razliku od prethodnika Inzaghia i Seedorfa nije došao kao početnik i klupska legenda sa određenim kreditom u džepu, već trener u usponu koji je najavio i obećao neke stvari koje do sada nije ni delimično ispunio.

Slede Verona na San Siru sledeće nedelje, pa kup gostovanje Sampdorii i potom odlazak na noge Frosinoneu. Najavljuje se povratak Balotellija koji bi mogao da bude neophodna šok-teraiija za pasivni tim Rossonera. To je verovatno i poslednja slamka spasa za Mihajlovića ako želi da dočeka Božić na klupi Rossonera. Tvrdoglavi Berlusconi neće terpeti izgovore za siva izdanja protiv Carpia i sličnih ekipa... On je uveren da Milan vredi više.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji