Bonaventura i Niang sprečili Mihine noćne more: Crotone napatio neubedljivi Milan...

Rossoneri tek u produžecima slomili otpor drugoligaša - 3:1...

Prosto je neverovatno šta radi Milan. Ekipa Siniše Mihajlovića se nakon blistave partije i ubedljive pobede protiv Sampdorije gotovo obrukala protiv drugoligaša Crotonea i na jedvite jade, posle produžetaka, obezbedila plasman u osminu finala Kupa Italije - 3:1 (1:1, 0:0).

Srpski strateg je u večerašnjoj utakmici malo promešao karte, ali je i pored toga na teren izveo igrače koji ne bi smeli da imaju problema sa jednim drugoligaškom ekipom. Prvo poluvreme je proteklo u uzaludnim pokušajima Rossonera da pronađu put do protivničke mreže, ali drugi deo igre nije mogao da počne na bolji nači. Luiz Adriano je iskoristio lošu procenu Cordaza, koji je nesmotreno srušio svog igrača Mihaila Balašu i omogući Brazilcu da dovede svoj tim u vođstvo.

Ipak, već u 68. minutu pravi šok za ne tako brojnu publiku Milana na ovom meču, ali za potpunu eksploziju oko 5.000 gostujućih simantizera. Ante Budimir je odličnim driblingom izbacio Cristiana Zapatu i poslao neodbranjiv udarac u mrežu Christana Abbiatija. Mihajlović je posle toga na teren poslao Bonaventuru i Nianga, koji do isteka 90 minuta nisu mnogo toga promenili na terenu, ali zato jesu u produžecima, kada se u igri našao i Riccardo Montolivo.

Otpor borbenog krotonea konačno je srušen u 105. minutu. Bonaventura je majstorski izveo slobodan udarac, a Kordaz samo pogledom ispratio loptu u svoju mrežu. Kada je već postalo jasno da gosti nemaju nikakve šanse da se vrate u meč, u strelce se upisao i Niang - za konačnih 3:1.

Rossoneri u osmini finala idu na noge Sampdoriji.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji