Ancelotti: Milan? Zvali su me nedavno, ali prošla me je želja...

Manchester United, Chelsea, čak i Real, Bayern, Roma... Ime Carla Ancelottija povezivano je sa brojnim evropskim klubovima tokom poslednjih nedelja, ali italijanski stručnjak i dalje uživa u zasluženom odmoru. Ipak, to ne sprečava medije širom Evrope da Don Carleta sele iz kluba u klub, a poslednji u beskrajnom nizu je i - Milan. Pojavljivali su se, doduše sporadično, naslovi da bi Ancelotti mogao još jednom da preuzme dirigentsku palicu Rossonera. Više u vreme dok Siniša Mihajlović nije postao šef struke, a pomalo i nakon loših izdanja Milana pod komandom srpskog trenera.

Ancelotti nije krio da je kontakta bilo, ali isto tako dodao i da do saradnje ne bi došlo u svakom slučaju.

"Milan? Jeste, zvali su me nedavno, ali posle svega što mi se desilo u Realu prošla me je bila želja", iskren je bio Ancelotti.

On nije krio da mu je teško pao rastanak sa Realom posle dve pune sezone rada.

"Istina je, tugovao sam posle odlaska iz Reala. Ali bio sam pripremljen za sve i znao sam kakva je situacija. Ali iskreno, ne nedostaje mi pritisak koji je vladao u klubu. Pa pogledajte u kakvoj je poziciji Rafa Benitez sada".

Iako je nekoliko puta istakao da će novi angažman potražiti tek narednog leta, Ancelotti otkriva da već sada razmatra mogućnosti...

"Želim da osvojim Ligu šampiona i zato želim klub sa kojim ću to moći da uradim, nezavisno od zemlje", zaključio je Ancelotti.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji