Trojica Rossonera među 100 najtalentovanijih na svetu

Popularni sajt 101greatgoals je uvrstio trojicu fudbalera Milana na listu 100 najtalentovanijih fudbalera sveta.

U pitanju su Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli i Hachim Mastour.

Gianluigi Donnarumma, tinejdžer koji je već proglašen za naslednika Gianluigija Buffona na golu reprezentacije Italije, sigurno je jedan od najboljih golmana u svom uzrastu, a ove sezone je dobio priliku da brani sa 16 godina u ekipi Milana. Zamenio je na golu Diega Lopeza, a dobio prednost u odnosu na veterana Christiana Abbiatija.

Drugi fudbaler Milana među 100 najtalentovanijih na svetu je Alessio Romagnoli. Nakon impresivne prošle sezone u dresu Sampdorie, Romagnoli je ove sezone nezamenjiv na štoperskoj poziciji u ekipi Rossonera. Njega porede sa legendarnim defanzivcem Alessandrom Nestom, ima samo 20 godina.

Vonderkid iz Maroka Hachim Mastour (17) smatra se za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera. On je tokom leta napustio Milan i prešao u Malagu na dvogodišnju pozajmicu, ne bi li dobio više prostora da se kroz mesto u prvom timu razvija. "Novi Messi" kako ga zovu u domovini, izjavio je jednom prilikom da bi želeo da bude kao Paolo Maldini, koji je čitavu karijeru proveo na "San Siru".

Kompletnu listu najtalentovanijih mladih fudbalera možete pogledati OVDE.

(ACMilanBalkan)
Noviji Stariji