Prva velika pobeda Mihinog Milana: Lazio razbijen na Olimpicu, Rossoneri su ponovo kandidati za najviši plasman!

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rossonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve onako kako je želeo srpski strateg - 1:3...

Konačno prava formacija, konačno pravi tim, konačno prava igra, konačno velika pobeda! Milan je u 11. kolu Serije A na rimskom Olimiku odigrao svoju najbolju utakmicu u ovoj sezoni i u potpunosti potukao neubedljivi Lazio na njegovom terenu - 1:3 (0:1).

Fenomenalna scena na Olimpicu: Miha na klupi Milana, a sin Dušan skuplja lopte u Lazievom dresu (VIDEO)

Za razliku od gotovo svih prethodnih mečeva Rossonera od početka sezone, ovoga puta je išlo sve onako kako je želeo Siniša Mihajlović. Gosti su bolju i konkretniju igru s početka utakmice krunisali u 25. minutu. Neuhvatljivi Cerci je odlično šutirao iskosa sa desne strane, Marchetti slabo intervenisao, a na odbijenu loptu u pravom trenutku naleteo osporavani Andrea Bertolacci i doveo goste u vođstvo.

Milan je i nakon toga delovao kao tim koji daleko bolje zna šta želi, pa je već početkom drugog poluvremena praktično sve bilo rešeno. U 51. minutu van terena je morao Alex, koji je dobio snažan udarac u glavu, a na teren je ušao kontroverzni Philippe Mexes i samo dva minuta kasnije rešio pitanje pobednika. Giacomo Bonaventura je sjajno izveo prekid, a francuski štoper nebeskim skokom matirao nemoćnog Marchettija.

Rossoneri su se tada svesno povukli i čekali svoju šansu da iz kontranapada dokusure rivala. To im je pošlo za rukom u 79. minutu. Možda i najbolji igrač utakmice Giacomo Bonaventura poslao je sjajan pas ka Carlosu Bacci, a Kolumbijac se nezaustavljivo stužtio ka golu domaćina i spasa za Marchettija ponovo nije bilo.

Sve što je Lazio uspeo u finišu bio je utešni pogodak Ricarda Kishne, pa sada Milanu gledaju u leđa. Mihin tim je sada na deobi visoke pete pozicije i postao je ozbiljan konkurent za najviši plasman u Seriji A.

(Mozzartsport.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji