Milanova partija sezone, čak je i Niang skinuo mrak! Sampdoriji nema pomoći (VIDEO)

Mihajlović ispunio prvi od četiri uslova, Rossoneri konačno odigrali napadački i do nogu potukli rivala...

Milanova eksplozija kakva se čekala od početka sezone! Sampdorija je zgažena na San Siru, a posnruli gigant je pokazao model igre kakav je Berlusconi postavio Siniši Mihajloviću kao ultimatum. Rossoneri su do nogu potukli katastrofalnu Sampdoriju sa 4:1 i uhvatili pravi zalet pred duele sa tri poslednjeplasirane ekipe u ligi koji im slede.

Nezadovoljstvo Silvia Berlusconija defanzivnom igrom Milana očigledno je nateralo srpskog stručnjaka da nešto promeni, pa je posle duže vremena izašao u formaciji sa dva klasična napadača (Niang i Bacca) plus dva ofanzivna vezna fudbalera (Bonaventura i Cerci) koji su bili konstantna opasnost po goste iz Đenove.

Junak ubedljivog trijumfa je bio skoro pa otpisani talenat M’Baye Niang. Francuski napadač je pružio partiju karijere otkako je pre više od tri godine došao kao tinejdžer iz Caena. Niang je blistavo veče najavio asistencijom u 16. minutu kada je kao na tacni poslužio “Jacka” Bonaventuru. U 36. minutu su opet isti akteri u centru pažnje. Bonaventura je srušen u kaznenom prostoru Dorije, a Niang je sigurno izveo najstrožiju kaznu. Verovali ili ne, Francuzu je to bio prvi ligaški gol za Rossonere posle 36 utakmica za njih u Seriji A. Milan je odigrao najbolje prvo poluvreme u sezoni i imao čak 10 udaraca prema golu rivala, što je rekord sezone. Upravo na takvoj igri je insistirao Berlusconi kada je nedavno imao razgovor sa Mihajlovićem.

Teko što je počelo drugo poluvreme, Milan je došao do trećeg gola. Opet je Niang bio strelac, posle katastrofalnog kiksa golmana gostiju Vivijana. Na kraju se u strelce upisao i rezervista Luiz Adriano pošto je lepo primio loptu na penalu i šutirao dovoljno dobro za nesigurnog Viviana. Mogao je Milan i do petog gola, ali Carlos Bacca nije uspeo da se upiše u strelce iako je zaslužio, da bi na kraju Sampdorija došla do počasnog gola sa bele tačke.



Milan je prvi put u sezoni dao četiri gola. Prvi put je slavio sa tri pogotka razlike i konačno nagovestio da ima ofanzivni potencijal koji može daleko bolje da se iskoristi. Sa druge, Sampdorija možda nije adekvatan rival za bilo kakve komparacije, jer klub iz Đenove igra katstrofalno, a nije im pomogao ni dolazak Montelle na klupu. U poslednjih pet mečeva, Sampdorija je osvojila tek dva boda i nanizala tri poraza zaredom.

Mihajlović je ispunio prvi od četiri uslova koji se pominju kao ultimatum Berlusconija da ga zadrži na klupi. Sledeća tri su da pobedi Carpi, Veronu i Frosinone.

(Mozzartsport.com / Sportmediaset.mediaset.it)
Noviji Stariji