Miha sija od sreće: Možemo svakoga da pobedimo! Ko vam je taj Witsel?

Srpski trener posle najubedljivije pobede od dolaska na klupu Milana obećava seriju pobeda i plasman u vrh tabele

Konačno je zasijao i Milan. Protiv Sampdorije su Rossoneri odigrali partiju sezone i zabeležili najubedljiviji trijumf od počrtka prvenstva.

Trener Siniša Mihajlović koji je bio na meti kritika zbog slabih rezultata i još slabije igre nije krio zadovoljstvo i optimizam posle pobede.

Milanova partija sezone, čak je i Niang skinuo mrak! Sampdoriji nema pomoći (VIDEO)

„Žao mi je zbog primljenog gola na kraju, ali odigrali smo odlično i svi igrači su pružili dobru partiju. Žao mi je i što Bacca nije dao peti gol. Protiv Juventusa nismo uspevali da zadržimo loptu u napadu i nešto ovako nam nije bilo potrebno. Ako budemo igrali na ovaj način u nastavku sezone, možemo da pobedimo bilo koga. Pogotovo sam zadovoljan sam što smo i posle 3:0 nastavili da napadamo i igramo svoju igru“, rekao je Mihajlović posle meča.

Mihajlović je morao da prokomentariše i činjenicu da je promenio sistem igre i prešao na 4-4-2 koji je u pojedinim trenucima izgledao kao 4-2-4 kada je Milan u napadu. Upravo to se prethodnih dana pominjalo kao ultimatum predsednika Berlusconija koji je zahtevao ofanzivniji Milan.

„Promenio sam sistem jer sam u ovom trenutku imao trojicu napadača koji su u formi. Sa više napadača, imamo više opcija pred protivničkim golom. Cilj je da pobedimo u svim narednim utakmicama do božićne pauze. Ne volim dugoročne prognoze i planove, ali moramo nastaviti da osvajamo dva boda u proseku. Očekuju nas dueli sa slabijim timovima posle kojih možemo da se uključimo u borbu za vrh tabele. Ubeđen sam ćemo biti bolji u drugom delu szeone, pogotovo jer osim Napolija dočekujemo na svom terenu sve ostale velike ekipe.“

Opet je aktuelno i pitanje Milanove dugogodišnje želje Axela Witsela koji se pominje kao pojačanje za januarski prelazni rok:

„Witsel? Ne znam ko vam je taj“, uz osmeh je odgovorio Mihajlović italijanskim novinarima.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji