AC Milan Balkan: Capello: Juventus ima veće šanse nego Milan

Capello: Juventus ima veće šanse nego Milan

Italijanski stručnjak izneo predviđanja za predstojeći veliki italijanski derbi.

Doskorašnji selektor reprezentacije Rusije, koji je bio na kormilu oba velikan, dao je veće šanse aktuelnom šampionu Italije.

Što se tiče odbrane 'Scudetta', Capello smatra da je 'Stara dama' mnogo bliža osvajanju, nego njihov veliki rival Milan.

On je trenutno bez posla, pa će na tom meču biti verovatno jedini neutralan, sa podeljenim emocijama, jer je bio na klupi oba kluba.

Bivši selektor reprezentacije Italije smatra da 'Stara dama' mora da pronađe sebe, i da povrati igru koja ih karakteriše godinama unazad, koju krase 'glad i odlučnost'.

Sa druge strane, po njegovom mišljenju ekipa Milana se 'razvija' iz utakmice u utakmicu i još uvek nije pronašla sebe.

Galliani uverava, Miha je BEZBEDAN!

"Mogu da zamislim kako se oseća Siniša Mihajlović. On bi voleo da na utakmicama vidi napredak u igri, kao rezultata rada na treninzima, ali neki igrači nisu u stanju da na utakmici prikažu ono što je rađeno tokom nedelje", rekao je Capello.

Capello smatra da je veliko breme nostiti dres velikog kluba, kakav je Milan, ali smatra da je upravo to što će nekog fudbalera učiniti velikim, da da sve od sebe i pokaža da zaslužuje da bude tu gde jeste.

Što se tiče osvajanja 'Scudetta' on veruje da će se Juventus uključiti u borbu, uprkos činjenici da su letos otišla tri ključna fudbalera, Andrea Pirlo, Arturo Vidal i Carlos Tevez.

Što se tiče Milana, on smatra da im  treba još mnogo rada, i da će biti potrebno da prođe određeno vreme da se tim prilagodi na novog trenera.

"Kada dovedete nekoliko kvalitetnih fudbalera, odmah očekujete rezultate, ali nije uvek tako. Potrebno je najpre napraviti dobru osnovu, a onda dovesti još dva igrača svetske klase".

Na pitanje šta misli o dva najtalentovanija fudbalera Juventusa Paulu Pogbi i Paulu Dybali, Capello smatra da je potrebno dati im vremena da pokažu svoju klasu.

"Što se tiče Pogbe, pad u njegovo formi je bio očekivan. On je u 'novom' timu dobio veliku odgovornost, i nije se odmah snašao u ulozi vođe. Potrebno je strpljenje, jer je njegov ogroman talenat neosporan".

"Dybala mi se takođe mnogo sviđa, poseduje veliki kvalitet, on je mlad i potrebno mu je pružiti priliku i da greši, kako bi sazreo kao igrač, to je deo procesa u razvoju svakog igrača".

(Sportske.net)
loading...
© 2012-2019 AC Milan Balkan
Powered by Blogger