Ala igra Dybala! Juve poslao Mihu kući sa “krompirom“

Upravi Milana preostaje da sada još jednom proceni da li je ostanak Siniše Mihajlovića na klupi Rossonera pravo rešenje za jedan od najvećih klubova na svetu...

Juventus se definitivno vratio u šampionsku trku! Stara dama je u velikom derbiju večeras u Torinu savladala Milan sa 1:0 u 13. kolu Serije A i najavila bolje dane u borbi za odbranu trona.

Iako ova utakmica na Juventus areni nije baš obilovala šansama i prevelikim uzbuđenjima, navijači crno-belih na kraju su otišli kućama nasmejanih lica.

I večeras je, kao u nekim prethodnim mečevima, delovalo da se Juventus još traži na sredini terena posle letošnjih odlazaka Andree Pirla i Artura Vidala, mladi, ali skupo plaćeni Paulo Dybala pokazao je da izrasta u novog junaka Torina.

Argentinski ofanzivni vezista je rešio utakmicu pogotkom u 65. minutu, posle asistencije još jednog letošnjeg pojačanja, Alexa Sandra.

Sa druge strane, upravi Milana preostaje da sada još jednom proceni da li je ostanak Siniše Mihajlovića na klupi Rossonera pravo rešenje za jedan od najvećih klubova na svetu.

A večeras je Milan, kao i u većini mečeva ove sezone, delovao ka sasvim prosečan italijanski prvoligaš. Giacomo Bonaventura i Juraj Kucka u drugom poluvremenu su stvorili neke šanse, ali je to bilo sve.

I uzalud je Mihajloviću o što mu je ekipa bila, kako to vole trenira da kažu disciplinovana u odbrani, kada je i tu na kraju Dybala pronašao pukotinu i doneo zasluženu pobedu aktuelnom prvaku Italije.

Nakon postignutog gola igrači Juventusa prilično rutinski su čuvali rezultat, bez previše panike u odbrani, a dobro je poznato koliko Stara dama, ako ćemo da gledamo i kroz istoriju, voli baš rezultat 1:0.

Da stvar po Rossonere bude gora, ovo im je šesti uzastopni poraz od Juventusa, a drugi meč u Seriji A bez trijumfa, pošto su u prošlom kolu odigrali bez golova u duelu sa Atalantom.

(Mozzartsport.com)
Noviji Stariji