Mihajlović: Gigi je bolji od Diega

Trener Milana obrazložio zašto je protiv Sassuola na gol stavio 16-godišnjaka.

Odluka Siniše Mihajlovića da za utakmicu protiv Sasuola na gol Milana pošalje 16-godišnjeg Gianluigija Donnarummu izazvala je različite komentare.

Srpski trner uglavnom se našao na meti kritika jer je pre iskusnog Diega Lopeza izabrao klinca kojem je to bio prvi nastup u profesionalnom rangu.

Na konferenciji za medije uoči utakmice 10. kola Serije A, protiv Chieva (sreda 20.45), Mihajlović je objasnio svoju odluku.

"Izabrao sam Donnarummu jer ima sjajne tehničke i fizičke kvalitete. Bolji je od Diega Lopeza", izjavio je trener "Rossonera" i dodao:

"Nisam sklonio Lopeza zbog gola koji je primio u Torinu (Torino - Milan 1:1), već zato što je u ovom trenutku Donnarumma bolji. Obojica su odlični golmani i sjajne ličnosti i pouzdani su".

Mihajlović je govorio i o mogućnosti da se Kevin-Prince Boateng vrati na San Siro.

"Trenira sa nama, biće tu do januara, a onda ćemo odlučiti. Dobro radi, mogao bi da bude veliki plejmejker. Konstantno napreduje, odličan je sa loptom...", pohvalio je Mihajlović 28-godišnjeg vezistu koji je crveno-crni dres nosio od 2010. do 2013. godine, kada je prešao u Schalke, koji ga je zbog slabog zalaganja suspendovao u maju ove godine.

Ekipa Milana trenutno je deseta na tabeli sa 13 bodova iz devet utakmica.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji